Марковић и Шулић улазе у Скупштину

Према најновијој одлуци Централне изборне комисије БиХ, мандати за посланике у Народној скупштини Републике Српске додијељени су Ивани Марковић из СДС-а, иначе Хрватици, те Денису Шулићу, из СНСД-а, који је Бошњак.  

Република Српска 13.11.2018 | 17:40
Марковић и Шулић улазе у Скупштину
Њима су додијељени, а без мандата су остали Радован Вуковић (СНСД) и Миланко Михајилица (СРС).

ЦИК је ову одлуку донио на данашњој сједници у Сарајеву поступајући по рјешењу Суда БиХ, који је устврдио да Комисија није правилно поступила код додјеле мандата у НСРС, а након што је утврђено да је Нини Букејловић из СДС-а незаконито додијељен мандат, који јој је потом и одузет.

Наиме, ЦИК у ранијој одлуци није водио рачуна о томе да је при расподјели преосталих мандата морао додијелити по један мандат из реда Бошњака и Срба, јер је из редова тих конститутивних народа недостајао по један посланик. Суд БиХ је указао на то и ЦИК је данас исправио своју ранију одлуку.

На ову одлуку постоји могућност жалбе Апелационом одјелу Суда БиХ, пише Аваз.

Такође, ЦИК је данас утврдио да је Суд БиХ одбацио жалбе СДП-а и СББ-а на додјелу компензацијског мандата Миомирки Меланк из Наше странке, те је Комисија данашњом одлуком потврдила додјелу мандата Меланк у Представничком дому Парламента ФБиХ. 

Констатовано је и да се Зикрија Дураковић, актуелни начелник Бужима који је на протеклим изборима био кандидат за посланика у Скупштини Унско-санског кантона, изјаснио да прихвата посланички мандат те да ће због тога у Бужиму морати бити одржани пријевремени избори за општинског начелника.

У међувремену, како се могло чути на данашњој сједници Комисије, тамошње општинско вијеће одредиће ко ће мијењати Дураковића, а то не мора искључиво бити неко од вијећника или упосленика управе.

С друге стране, начелници Горажда и Требиња Мухамед Рамовић и Лука Петровић, који су такође освојили мандате на општим изборима, послали су ЦИК-у изјаве да остају начелници својих општина.

Умјесто Рамовића, у Скупштину Босанско-подрињског кантона Горажде ући ће Емина Мујагић, а умјесто Петровића, у НСРС улази Валерија Лакић.

Извор: Аваз

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Вујовић Б

13.11.2018 16:47

Радоване(Вуковићу)црнни Радоване.Ко ће сада о Билећи да води рачуна.Затрпати улице кроз град може Миљан кад попије упасти.Црни Радоване

ОДГОВОРИТЕ
Name

Патриот

13.11.2018 17:21

Откада је "Сулиц" српско презиме??? Цудноо!!! Неко презиме!!! Нисам националиста али цуди ме да тамо има такви у тој странци, секти ста ли је вец!!! То је она странка цији посланици неце да буде гдије Дзаферовиц пресиједава!!!! Да, да....

Name

А

13.11.2018 17:32

Ко ти је рекао да је српско? Шта ли ти читаш? Видиш да је Бошњак и као такав је и добио мандат.

Name

Патриот-ре

13.11.2018 17:46

Шулић је српско презиме, има их у Калиновику.

Name

X5

13.11.2018 18:24

Сулиц Денис, син оца Босњака и мајке српкиње. Само сто је отац постао папуцар и препустио конце зени тако да је она дјецу окренула на српску страну.

Name

Патрит

13.11.2018 19:01

Ма цитам ја али немогу да вијерујем да у " националистицкој" секти има босњак, откуд он залута ту??? Оцева крв је јаца, тај коментар није на мијесту сто му је мајка српкиња!! Ма неби ми цудно било у било којој другој странци да је, али у снсд у... немогу да вијерујем!!! Све сто носи презнак босанско, босњацко њиховом кабадахији и водји се гади!!'

Name

Гоги

13.11.2018 16:49

Честитамо проф. Марковић. Сигурно прави посланик и жена која зна шта прича. Бравоооо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

13.11.2018 17:14

А ми се ругали Денису...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Поређење

13.11.2018 17:24

И сада можете на примјер да поредите људе који би требали да представљају народ у народној скупштини.Човјек који је одавно залутао у СДС Костадин Васић коме најприје приличи име Луди Коле и професор кривичног права Иванка Марковић

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роx

13.11.2018 18:27

Ко то бјесе Нина Букејловиц,јел то кцерка Обрена Петровица?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Студент

13.11.2018 22:39

Подрска професорици Иванки Марковиц. Једина особа која заиста заслузује столицу у оној скупстини . Само напријед

ОДГОВОРИТЕ
Name

нанад

14.11.2018 07:37

Сигурно си се Студенте провукао код Иванке на испиту!? Треба да знаш да је неправда да ова госпођа уђе у скупштину са далеко мање гласова него неки други који нису мијењали исказ о националној припадности и сад ће бити ускраћени за заслужени мандат. Али, таква нам је држава.

Name

Студентица

14.11.2018 11:24

Нанаде, Било би паметније да провјерис информације прије коментарисања. Нина Букејлови' је она која је мијањала националну припадност. Проф Марковиц се одувијек иyјасњава исто.