КС БиХ: Боснић има визију!

Челници КСБИХ систичу да су направили прави избор именовањем Ведрана Боснића за селектора “змајева”.

Кошарка 16.11.2018 | 09:30
КС БиХ: Боснић има визију!
“Нови селектор бх. кошаркаша је морала бити особа с визијом, а увјерен сам да је та особа Ведран Боснић”, рекао је директор кошаркашке репрезентације Босне и Херцеговине Синиша Ковачевић на данашњој конференцији за медије.

Бивши селектор репрезентације Шведске и тренер екипе Сордатеље Кингс Ведран Боснић ушао је у ужи круг кандидата за селекторску позицију заједно с некадашњим чланом стручног штаба селекције БиХ и тренером Босне Ројал Денисом Бајрамовићем, а комисија у саставу Тихомир Мустапић, Мирза Телетовић, Далибор Милош и Синиша Ковачевић одлучила је шансу дати Боснићу, који се у Шведској посебно истакнуо у раду на афирмацији младих кошаркаша.

“С Јасмином Репешом се нисмо успјели договорити због његових обавеза од раније. Имали смо сужен број кандидата, али селектор је морала бити особа с визијом, спремна да ради с младим кошаркашима. Мислим да је Боснић добар избор. Његови претходни резултати су нам олакшали доношење одлуке и сматрамо да је он дугорочно рјешење, да изабере младе играче с којима ће покушати изборити наступ на идућем европском првенству”,казао је Ковачевић. 

Директор репрезентације БиХ наглашава да је обавио разговоре с Боснићем с којим се чује на дневној бази.

“Разговарали смо с њим као и с другим кандидатима и увјерили се у његову визију репрезентације БиХ. У наредном периоду ћемо дати прилику младим играчима, да би видјели с чиме раполажемо. Вјерујем да ће селектор позвати још неке играче да би се увјерио у њихов квалитет. Списак играча ће бити објављен сутра или прекосутра”, рекао је Ковачевић.

Додао је да је обављен и разговор с Џананом Мусом, који ће у будућности бити на располагању селектору, као и Ајдин Пенава, наравно уколико Боснић одлучи да му је потребан играч његових квалитета.

Нови генерални секретар Кошаркашког савеза БиХ Амер Чолан истиче да је прихватио незахвалну функцију у периоду турбуленција и лоше финансијске ситуације у Савезу.

“Сложена ситуација је довела Савез у незавидну ситуацију, али Мирза Телетовић и људи око њега су почели рјешавати проблеме, а мене су довели да им помогнем у томе. Очекује нас пуно посла, а прво смо морали обезбиједити наступе женске кошаркашке репрезентације у наредна два меча квалификација, те именовати новог селектора мушке репрезентације”, рекао је Чолан.

Истиче да Савез већ ради на проналаску спонзора који би ријешили добар дио проблема финансирања свих селекција БиХ, те да ће бити потребно доста ентузијазма и комуникације с кровним бх. институцијама које требају пружити финансијску подршку кошарци у БиХ, а која је у протеклим годинама изостала. 

Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар