Партизан без Загорца у Русији!

Крилни кошаркаш повредио нос! Партизан у Русији, Загорац на операцији! Црно-бијели на меч Еврокупа против Зенита отпутовали са 11 играча. Загорац поломио нос на посљедњем тренингу.

Кошарка 13.11.2018 | 19:45
Партизан без Загорца у Русији!
Велики пех за Партизан и италијанског тренера Андреу Тринкјерија уочи сутрашњег гостовања Зениту у Санкт Петербургу! Клуб из Хумске биће значајно ослабљен у једном од најважнијих мечева у Еврокупу, пошто пут Русије није кренуо један од најбољих играча Парног Ваљка Раде Загорац.

Потенцијални репрезентативац Србије је повредио нос у дуелу са Ђорђем Гагићем. Степен повреде још није утврђен, али људи у Партизану нису желели ништа да ризикују, већ су једног од најбољих играча оставили у Београду. Нема сумње да је ово велики ударац за црно-беле, пошто је форма некадашњег члана Меге имала узлазну путању, о чему сведочи и партија против Цибоне у претходном колу БА лиге. Занимлљиво је да ће Партизан против Зенита играти са 11 кошаркаша. 

Иако ће на Зенит без Загорца у Партизану се надају да ће талентовани кошаркаш експресно опоравити и бити спреман за серију тешких мечева. После гостовања Зениту, црно-бели иду на ноге подгоричкој Будућности, а ускоро је на програму и вечити дерби. Биће то прави тест вредности за Тринкјеријеву чету.

Загорац је на почетку ове сезоне већ имао проблема са повредама. Због истегнућа мишића пропустио је неколико мечева, што се одразило на Партизанове резултате. 

Партизан је у мини серији од доласка Андрее Тринкијерија на мјесто првог тренера екипа, али ће имати тежак задатак да се задржи на том курсу послије гостовања Зениту у 7. колу Еврокупа.

Црно-бијели у Русију одлазе без помоћи Радета Загорца, који се повриједио на посљедњем тренингу пред пут.

Загорац је у судару са саиграчем поломио нос и у сриједу га очекује операција.

Тринкијери је тако повео 11 играча у Санкт Петербург, укључујући и Александра Аранитовића, који је добио предност у односу на Ентонија Брауна.

Загорца очекује нова пауза, након што се недавно вратио на паркет због проблема са задњом ложом. Он је укупно пропустио четири утакмице у АБА лиги и Еврокупу.

За Партизан је то велики пех будући да гостовање Зениту само први у низу тешких мечева који им предстоје.

Црно-бијеле послије Русије у недјељу очекује дерби АБА лиге, гостовање Будућности у Подгорици, а сљедеће недеље дуел са Валенсијом у Еврокупу и "класик" наредног викенда против Црвене звезде у регионалном такмичењу.

Зенит и Партизан играју дуел групе Ц Еврокупа у сриједу од 18 часова.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Фото Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар