Partizan bez Zagorca u Rusiji!

Krilni košarkaš povredio nos! Partizan u Rusiji, Zagorac na operaciji! Crno-bijeli na meč Evrokupa protiv Zenita otputovali sa 11 igrača. Zagorac polomio nos na posljednjem treningu.

Košarka 13.11.2018 | 19:45
Partizan bez Zagorca u Rusiji!
Veliki peh za Partizan i italijanskog trenera Andreu Trinkjerija uoči sutrašnjeg gostovanja Zenitu u Sankt Peterburgu! Klub iz Humske biće značajno oslabljen u jednom od najvažnijih mečeva u Evrokupu, pošto put Rusije nije krenuo jedan od najboljih igrača Parnog Valjka Rade Zagorac.

Potencijalni reprezentativac Srbije je povredio nos u duelu sa Đorđem Gagićem. Stepen povrede još nije utvrđen, ali ljudi u Partizanu nisu želeli ništa da rizikuju, već su jednog od najboljih igrača ostavili u Beogradu. Nema sumnje da je ovo veliki udarac za crno-bele, pošto je forma nekadašnjeg člana Mege imala uzlaznu putanju, o čemu svedoči i partija protiv Cibone u prethodnom kolu BA lige. Zanimlljivo je da će Partizan protiv Zenita igrati sa 11 košarkaša. 

Iako će na Zenit bez Zagorca u Partizanu se nadaju da će talentovani košarkaš ekspresno oporaviti i biti spreman za seriju teških mečeva. Posle gostovanja Zenitu, crno-beli idu na noge podgoričkoj Budućnosti, a uskoro je na programu i večiti derbi. Biće to pravi test vrednosti za Trinkjerijevu četu.

Zagorac je na početku ove sezone već imao problema sa povredama. Zbog istegnuća mišića propustio je nekoliko mečeva, što se odrazilo na Partizanove rezultate. 

Partizan je u mini seriji od dolaska Andree Trinkijerija na mjesto prvog trenera ekipa, ali će imati težak zadatak da se zadrži na tom kursu poslije gostovanja Zenitu u 7. kolu Evrokupa.

Crno-bijeli u Rusiju odlaze bez pomoći Radeta Zagorca, koji se povrijedio na posljednjem treningu pred put.

Zagorac je u sudaru sa saigračem polomio nos i u srijedu ga očekuje operacija.

Trinkijeri je tako poveo 11 igrača u Sankt Peterburg, uključujući i Aleksandra Aranitovića, koji je dobio prednost u odnosu na Entonija Brauna.

Zagorca očekuje nova pauza, nakon što se nedavno vratio na parket zbog problema sa zadnjom ložom. On je ukupno propustio četiri utakmice u ABA ligi i Evrokupu.

Za Partizan je to veliki peh budući da gostovanje Zenitu samo prvi u nizu teških mečeva koji im predstoje.

Crno-bijele poslije Rusije u nedjelju očekuje derbi ABA lige, gostovanje Budućnosti u Podgorici, a sljedeće nedelje duel sa Valensijom u Evrokupu i "klasik" narednog vikenda protiv Crvene zvezde u regionalnom takmičenju.

Zenit i Partizan igraju duel grupe C Evrokupa u srijedu od 18 časova.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Foto Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar