Анђушић поново у АБА лиги - у Игокеи!

Српски интернационалац до краја сезоне у Игокеи! И Анђушић појачао Игокеу! У само једном дану, Александровчани ангажовали два појачања.

Кошарка 13.11.2018 | 19:15
Анђушић поново у АБА лиги - у Игокеи!
Није дуго трајала потрага Игокее за појачањима после отказа Џимију Гевину и Треју Келу. Уместо Гавинау Лакташе би требало да стигне Оливер Лафајет, док ће Кела, према сазнањима МОЗЗАРТ Спорта, заменити још један некадашњи кошаркаш Партизана - Данило Анђушић (27, 195 цм), који би током дана требало да потпише уговор до краја сезоне и већ сутра крене пут Републике Српске како би се нашао у протоколу за дуел са љубљанском Олимпијом у петак.

Анђушић у Игокеу долази после годину и по дана у УНИКС-у, којем се препоручио 2016. године, када је екипи из Казања као члан Парме из Перма сместио 40 поена. Популарни Игоси су лоше почели сезону, остварили само две победе у АБА лиги, а недавно је и шеф струке Ненад Трајковић смењен услед неочекивано слабих резултата.

Српски интернационалац је у досадашњој каријери бранио боје Хемофарма, Меге, Партизана (два пута), Анвила, Виртуса из Болоње, Ваљадолида и Билбаа.

Тако је 27-годишњи бек, рођен 1991. године у Београду, постао друго данашње појачање Александровчана. Подсјетимо, прије њега "игоси" су ангажовали Американца са хрватским пасошем, Оливера Лафајета.

Кошаркаш који је са У-16 и У-18 репрезентацијама Србије освајао златне медаље на Европским првенствима у редове Игокее стиже као слободан играч, а прошле сезоне носио је дрес руског УНИКС-а из Казања.

Такође, прије пет година наступао је за сениорску репрезентацију Србије на Европском првенству у Словенији.

Претходно је носио дрес Парме, Анвила, Билбаа, Ваљадолида, Виртуса из Болоње, док је у два наврата облачио и дрес Партизана, са којим је 2012. године освојио дуплу круну, првенство Србије и Куп Радивоја Кораћа.

Каријеру је започео у Хемофарму, послије чега је био и члан Меге.

Извор: моззартспорт/мондо.ба

Фото: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар