Anđušić ponovo u ABA ligi - u Igokei!

Srpski internacionalac do kraja sezone u Igokei! I Anđušić pojačao Igokeu! U samo jednom danu, Aleksandrovčani angažovali dva pojačanja.

Košarka 13.11.2018 | 19:15
Anđušić ponovo u ABA ligi - u Igokei!
Nije dugo trajala potraga Igokee za pojačanjima posle otkaza Džimiju Gevinu i Treju Kelu. Umesto Gavinau Laktaše bi trebalo da stigne Oliver Lafajet, dok će Kela, prema saznanjima MOZZART Sporta, zameniti još jedan nekadašnji košarkaš Partizana - Danilo Anđušić (27, 195 cm), koji bi tokom dana trebalo da potpiše ugovor do kraja sezone i već sutra krene put Republike Srpske kako bi se našao u protokolu za duel sa ljubljanskom Olimpijom u petak.

Anđušić u Igokeu dolazi posle godinu i po dana u UNIKS-u, kojem se preporučio 2016. godine, kada je ekipi iz Kazanja kao član Parme iz Perma smestio 40 poena. Popularni Igosi su loše počeli sezonu, ostvarili samo dve pobede u ABA ligi, a nedavno je i šef struke Nenad Trajković smenjen usled neočekivano slabih rezultata.

Srpski internacionalac je u dosadašnjoj karijeri branio boje Hemofarma, Mege, Partizana (dva puta), Anvila, Virtusa iz Bolonje, Valjadolida i Bilbaa.

Tako je 27-godišnji bek, rođen 1991. godine u Beogradu, postao drugo današnje pojačanje Aleksandrovčana. Podsjetimo, prije njega "igosi" su angažovali Amerikanca sa hrvatskim pasošem, Olivera Lafajeta.

Košarkaš koji je sa U-16 i U-18 reprezentacijama Srbije osvajao zlatne medalje na Evropskim prvenstvima u redove Igokee stiže kao slobodan igrač, a prošle sezone nosio je dres ruskog UNIKS-a iz Kazanja.

Takođe, prije pet godina nastupao je za seniorsku reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu u Sloveniji.

Prethodno je nosio dres Parme, Anvila, Bilbaa, Valjadolida, Virtusa iz Bolonje, dok je u dva navrata oblačio i dres Partizana, sa kojim je 2012. godine osvojio duplu krunu, prvenstvo Srbije i Kup Radivoja Koraća.

Karijeru je započeo u Hemofarmu, poslije čega je bio i član Mege.

Izvor: mozzartsport/mondo.ba

Foto: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar