Манчестер Јунајтед ријешио да пресјече!

Санчез понуђен Реалу, Шпанцима нови уговори, двојица сигурно на продају, шесторица вероватно! Јанг на излазним вратима, борба за Марсијала.

Фудбал 14.11.2018 | 00:00
Манчестер Јунајтед ријешио да пресјече!
Манчестер Јунајтед је у ситуацији да би теоретски могао да остане без половине тима наредног лета. На крају сезоне уговори истичу: Хуану Мати, Андеру Ерери, Антонију Марсијалу, Ешлију Јангу, Филу Џонсу, Крису Смолингу, Давиду Де Хеи, Матеу Дармијану, Антонију Валенсији, Андреасу Переири и Џејмсу Вилсону.

Додуше, многи од њих имају додатну опцију „плус један“ да се уговор аутоматски продужи за још једну сезону ако то клуб жели. Али неки и немају, па ће бити слободни играчи на крају сезоне алко не продуже уговор. Међу њима су Мата и Ерера.

Зато је Јунајтед већ сада почео преговоре о новој сарадњи. Жозе Мурињо жели да задржи  обојицу Шпанаца иако му нису стандардни. Они би теоретски могли после 1. јануара да потпишу предуговор са било којим заинтеррсованим клубом и на лето оду без обештећења. Мурињо жели да то предупреди и да јануар дочека са чврстим уговорима шпанског тандема.

Мата има 30, Ерера 29 година и ове сезоне нису стандардни иако у последње време добијају све веће поверење Муриња. Зато су њиховим агентима већ понуђени детаљи нове сарадње и Јунајтед чека одговоре.

„Надам се да ће остати. Имали смо сличан случај са Фелаинијем прошле сезоне и увек сам говорио да се надам да ће остати. То се и десило. Сада вам говорим исто. Желим да остану и био бих срећан да се то деси. Иако Хуан и Андер некада играју, некада не, они су једниствени карактери у данашњем свету фудбала које не желим да изгубим“, рекао је Мурињо у септембру.

Шпанцима се нуде вишегодишњи уговори док је Ешлију Јангу понуђена сарадња само на годину дана и врло је могуће да ће је одбити и потражити срећу у неком другом клубу.

Очекује се да Јунајтед активира опције из уговора Џонса, Смолинга, Валенсије, Переире, Дармијана иВилсона. Али то не значи да ће их задржати у клубу већ ће им активирати опције о додатној години уговора како би могао да узме неко обештећење. Већина од њих шесторице ће највероватније бити продати.

Ситуација са Де Хеом и Марсијалом је другачија. Јунајтед ће свакако активирати опције у њиховим уговорима, али би радије да потпише дугорочне уговоре. Већ су им понуђени нови услови сарадње и чека се њихов уговор. Марсијал вероватно неће прихавтити јер није задовољан на Олд Трафорду, док је ситуација са Де Хеом неизвесна. Ако одбију нове уговоре, Манчестер Јунајтед ће бити приморан да их прода наредног лета испод њихове реалне цене на тржишту како их не би изгубио за џабе.

Међутим, нису само поменути играчи тема на Олд Трафорду. Острвски медији пиу да је Мурињо пресекао и одлучио да прода Ерика Бајиа и Маркоса Роха. Није задовољан њиховим издањима и жели да од продаје инкасира новац за довођење неких квалитетнијих појачања у одбрани. Летос су мете били Самуел Умтити,Тоби Алдервајрелд, Џером Боатенг, Милан Шкринијар, Дијего Годин, Хари Мегвајер, Лео Бонући...

Белгијанац из Тотенхема и Словак из Интера су и даље Мурињове жеље, Мегвајер је после новог уговора још тежа мисија, а листи потенцијалних појачања су придодата и два најтраженија млада штопера Европе: Матијасде Лихт из Ајакса и Никола Миленковић из Фиорентине. Манчестер јунајтед ће сигурно за једног или двојицу од њих одрешити кесу.

На крају, остаје и да се реши ситуација са Алексисом Санчезом. Велико појачање од прошле зиме и најплаћенији играч Премијер лиге се није уклопио у Јунајтеду и Мурињо већ гледа како да га се реши. Данашње вести гласе да је Јунајтед понудио нападача Реал Мадриду. Санчезов менаџер ФернандоФелицијевич је добио одрешене руке да преговара са заинтересованим клубовима и већ је свог клијента понудио Реалу и Пари Сен Жермену. Мадриђанима би добро дошло појачање у нападу, док Свецима такав играч тренутно није потребан.

Јунајтед би вероватно пристао на обештећење од око 40.000.000 евра, само да се реши Алексисовебруталне плате која по неким изворима износи невероватних 30.000.000 евра годишње и убедљиво је највећа у лиги. Мурињо се нада да ће скидањем Санчеза са клупског буџета обезбедити простор за нека друга појачања.

Велики посао је пред Манчестер Јунајтедом у наредних неколико месеци.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар