Mančester Junajted riješio da presječe!

Sančez ponuđen Realu, Špancima novi ugovori, dvojica sigurno na prodaju, šestorica verovatno! Jang na izlaznim vratima, borba za Marsijala.

Fudbal 14.11.2018 | 00:00
Mančester Junajted riješio da presječe!
Mančester Junajted je u situaciji da bi teoretski mogao da ostane bez polovine tima narednog leta. Na kraju sezone ugovori ističu: Huanu Mati, Anderu Ereri, Antoniju Marsijalu, Ešliju Jangu, Filu Džonsu, Krisu Smolingu, Davidu De Hei, Mateu Darmijanu, Antoniju Valensiji, Andreasu Pereiri i Džejmsu Vilsonu.

Doduše, mnogi od njih imaju dodatnu opciju „plus jedan“ da se ugovor automatski produži za još jednu sezonu ako to klub želi. Ali neki i nemaju, pa će biti slobodni igrači na kraju sezone alko ne produže ugovor. Među njima su Mata i Erera.

Zato je Junajted već sada počeo pregovore o novoj saradnji. Žoze Murinjo želi da zadrži  obojicu Španaca iako mu nisu standardni. Oni bi teoretski mogli posle 1. januara da potpišu predugovor sa bilo kojim zainterrsovanim klubom i na leto odu bez obeštećenja. Murinjo želi da to predupredi i da januar dočeka sa čvrstim ugovorima španskog tandema.

Mata ima 30, Erera 29 godina i ove sezone nisu standardni iako u poslednje vreme dobijaju sve veće poverenje Murinja. Zato su njihovim agentima već ponuđeni detalji nove saradnje i Junajted čeka odgovore.

„Nadam se da će ostati. Imali smo sličan slučaj sa Felainijem prošle sezone i uvek sam govorio da se nadam da će ostati. To se i desilo. Sada vam govorim isto. Želim da ostanu i bio bih srećan da se to desi. Iako Huan i Ander nekada igraju, nekada ne, oni su jednistveni karakteri u današnjem svetu fudbala koje ne želim da izgubim“, rekao je Murinjo u septembru.

Špancima se nude višegodišnji ugovori dok je Ešliju Jangu ponuđena saradnja samo na godinu dana i vrlo je moguće da će je odbiti i potražiti sreću u nekom drugom klubu.

Očekuje se da Junajted aktivira opcije iz ugovora Džonsa, Smolinga, Valensije, Pereire, Darmijana iVilsona. Ali to ne znači da će ih zadržati u klubu već će im aktivirati opcije o dodatnoj godini ugovora kako bi mogao da uzme neko obeštećenje. Većina od njih šestorice će najverovatnije biti prodati.

Situacija sa De Heom i Marsijalom je drugačija. Junajted će svakako aktivirati opcije u njihovim ugovorima, ali bi radije da potpiše dugoročne ugovore. Već su im ponuđeni novi uslovi saradnje i čeka se njihov ugovor. Marsijal verovatno neće prihavtiti jer nije zadovoljan na Old Trafordu, dok je situacija sa De Heom neizvesna. Ako odbiju nove ugovore, Mančester Junajted će biti primoran da ih proda narednog leta ispod njihove realne cene na tržištu kako ih ne bi izgubio za džabe.

Međutim, nisu samo pomenuti igrači tema na Old Trafordu. Ostrvski mediji piu da je Murinjo presekao i odlučio da proda Erika Bajia i Markosa Roha. Nije zadovoljan njihovim izdanjima i želi da od prodaje inkasira novac za dovođenje nekih kvalitetnijih pojačanja u odbrani. Letos su mete bili Samuel Umtiti,Tobi Aldervajreld, Džerom Boateng, Milan Škrinijar, Dijego Godin, Hari Megvajer, Leo Bonući...

Belgijanac iz Totenhema i Slovak iz Intera su i dalje Murinjove želje, Megvajer je posle novog ugovora još teža misija, a listi potencijalnih pojačanja su pridodata i dva najtraženija mlada štopera Evrope: Matijasde Liht iz Ajaksa i Nikola Milenković iz Fiorentine. Mančester junajted će sigurno za jednog ili dvojicu od njih odrešiti kesu.

Na kraju, ostaje i da se reši situacija sa Aleksisom Sančezom. Veliko pojačanje od prošle zime i najplaćeniji igrač Premijer lige se nije uklopio u Junajtedu i Murinjo već gleda kako da ga se reši. Današnje vesti glase da je Junajted ponudio napadača Real Madridu. Sančezov menadžer FernandoFelicijevič je dobio odrešene ruke da pregovara sa zainteresovanim klubovima i već je svog klijenta ponudio Realu i Pari Sen Žermenu. Madriđanima bi dobro došlo pojačanje u napadu, dok Svecima takav igrač trenutno nije potreban.

Junajted bi verovatno pristao na obeštećenje od oko 40.000.000 evra, samo da se reši Aleksisovebrutalne plate koja po nekim izvorima iznosi neverovatnih 30.000.000 evra godišnje i ubedljivo je najveća u ligi. Murinjo se nada da će skidanjem Sančeza sa klupskog budžeta obezbediti prostor za neka druga pojačanja.

Veliki posao je pred Mančester Junajtedom u narednih nekoliko meseci.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar