Лафајет у Игокеи!

Американац са хрватским пасошем Оливер Лафајет требао би да појача Игокеу, сазнаје МОНДО.  Игокеа доводи бившег плејмејкера Партизана! Посао близу реализације. . .

Кошарка 13.11.2018 | 17:30
Лафајет у Игокеи!
Некадашњи кошаркаш београдског Партизана и двоструки освајач Еврокупа (Валенсија, Уникаха) у преговорима је са Игокеом и ускоро би требао потписати уговор.

Лафајет ће у АБА лигашу из Републике Српске зарађивати 20 хиљада долара мјесечно, сазнаје МОНДО.

Плејмејкер са богатим искуством у Евролиги и Еврокупу биће велико појачање за Игокеу, која је недавно потписала и америчког центра Латавиуса Вилијамса.

Лафајет је након само једне утакмице за Бостон Селтиксе стигао у Партизан 2010. Године, а потом носио дрес Макаби Ашдода, Прокома, Ефеса, Жалгириса, Валенсије,  Олимпијакоса, Арманија, Уникахе и Виртуса из Болоње.

Американац је добио хрватски пасош и 2014. наступао за Хрватску на Свјетском првенству у Шпанији.

Игокеа из Лакшташа могла би да добије велико појачање за наставак борбе у Јадранској лиги. Према писању портала „баскетбаллспхере“, некадашњи плејмејкер Партизана Оливер Лафајет је врло близу преласка у редове Игокее. Тим из Лакташа је у интензивној потрази за појачањима после растанка са Трејом Келом иЏимијем Гевином.

Американац је добро познато име на европским паркетима. Он је на Мундобаскету 2014. године играо за репрезентацију Хрватске. Те сезоне је са Валенсијом освојио Еврокуп.

Лафајет је прошле сезоне наступао за болоњски Виртус, а током каријере носио је опрему Прокома, Жалгириса, Олимпијакоса, миланске Олимпије и кратко Анадолу Ефеса.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Аууууууааааа

13.11.2018 17:00

Довели су још и Анђушића.То су 3 играча за 7 дана.Треба још тренера да доведу.Отпустили су 3 играча и тренера.Све то треба платитиа све са леђа народа.Сада ће струја поскупити да би се то исфинансирало.Надам се да ће испасти из АБА лиге јер им је незгодан распоред(долазе им Црвена Звезда,Партизан,Цедевита,а иду код Будућности ,Меге,ФМП-који су их добили у Лакташима).Максимално до краја лигашког дијела да имају 2/10.То је приватан клуб вође режима који дере кожу са леђа народу,а тај тим нити ко воли нити за њих навија.Апсолутно неинтересантан клуб за публику и љубитеље кошарке.Да је у питању Борац то би био други падеж јер има навијаче и пуну дворану и дворану у граду.Овај вођин клуб је са леђа народа саградио дворану у њиви.

ОДГОВОРИТЕ