Lafajet u Igokei!

Amerikanac sa hrvatskim pasošem Oliver Lafajet trebao bi da pojača Igokeu, saznaje MONDO.  Igokea dovodi bivšeg plejmejkera Partizana! Posao blizu realizacije. . .

Košarka 13.11.2018 | 17:30
Lafajet u Igokei!
Nekadašnji košarkaš beogradskog Partizana i dvostruki osvajač Evrokupa (Valensija, Unikaha) u pregovorima je sa Igokeom i uskoro bi trebao potpisati ugovor.

Lafajet će u ABA ligašu iz Republike Srpske zarađivati 20 hiljada dolara mjesečno, saznaje MONDO.

Plejmejker sa bogatim iskustvom u Evroligi i Evrokupu biće veliko pojačanje za Igokeu, koja je nedavno potpisala i američkog centra Lataviusa Vilijamsa.

Lafajet je nakon samo jedne utakmice za Boston Seltikse stigao u Partizan 2010. Godine, a potom nosio dres Makabi Ašdoda, Prokoma, Efesa, Žalgirisa, Valensije,  Olimpijakosa, Armanija, Unikahe i Virtusa iz Bolonje.

Amerikanac je dobio hrvatski pasoš i 2014. nastupao za Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu u Španiji.

Igokea iz Lakštaša mogla bi da dobije veliko pojačanje za nastavak borbe u Jadranskoj ligi. Prema pisanju portala „basketballsphere“, nekadašnji plejmejker Partizana Oliver Lafajet je vrlo blizu prelaska u redove Igokee. Tim iz Laktaša je u intenzivnoj potrazi za pojačanjima posle rastanka sa Trejom Kelom iDžimijem Gevinom.

Amerikanac je dobro poznato ime na evropskim parketima. On je na Mundobasketu 2014. godine igrao za reprezentaciju Hrvatske. Te sezone je sa Valensijom osvojio Evrokup.

Lafajet je prošle sezone nastupao za bolonjski Virtus, a tokom karijere nosio je opremu Prokoma, Žalgirisa, Olimpijakosa, milanske Olimpije i kratko Anadolu Efesa.

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Auuuuuuaaaaa

13.11.2018 17:00

Doveli su još i Anđušića.To su 3 igrača za 7 dana.Treba još trenera da dovedu.Otpustili su 3 igrača i trenera.Sve to treba platitia sve sa leđa naroda.Sada će struja poskupiti da bi se to isfinansiralo.Nadam se da će ispasti iz ABA lige jer im je nezgodan raspored(dolaze im Crvena Zvezda,Partizan,Cedevita,a idu kod Budućnosti ,Mege,FMP-koji su ih dobili u Laktašima).Maksimalno do kraja ligaškog dijela da imaju 2/10.To je privatan klub vođe režima koji dere kožu sa leđa narodu,a taj tim niti ko voli niti za njih navija.Apsolutno neinteresantan klub za publiku i ljubitelje košarke.Da je u pitanju Borac to bi bio drugi padež jer ima navijače i punu dvoranu i dvoranu u gradu.Ovaj vođin klub je sa leđa naroda sagradio dvoranu u njivi.

ODGOVORITE