Стиже Марота, први задаци: Модрић и Марсијал!

Интер добија прво од неколико планираних великих појачања.

Фудбал 13.11.2018 | 23:50
Стиже Марота, први задаци: Модрић и Марсијал!
Јувентус је прошлост, Интер је блиска будућност Ђузепеа Мароте, најспособнијег фудбалског оперативца у Италији.

Након што је и дефинитивно рашчистио рачуне са Јувентусом, дугогодишњи директор Старе даме има отворен пут за сарадњу са Интером који га жели. Марота се у Јувентусу доказао као трансфер маестро, а специјалност су му била довођења звучних појачања без обештећења или за ситан новац. Тако је у Торино довео Погбу, Пирла, Љорентеа, Комана, Кедиру, Данија Алвеса, Емре Џана...

Ипак, због неслагања са газдом клуба Ањелијем, Марота је добио отказ и и уз обештећње напустио Јуве. Многи клубови су желели одмах да га доведу, али је Интер био најупорнији и постигао је усмени дговор саМаротом. Синоћ је само кратко прокоментарисао „можда“ да питање да ли ће прећи у Интер.

Док се чека званичлна потврда сарадње, италијански медији већ спекулишу и првим задацима новог директора Неразура.

Маротине прве мисије ће бити да у Интер доведе Антонија Марсијала из Манчестер Јунајтеда и Луку Модрића из Реал Мадрида. Француз и Хрват су одраније на мети Неразура, али клупски оперативци нису успевали да реализују те послове. Сада се Интер узда у Маротине преговарачке способности. Олакшавајућа околност је што Модрић жели у Интер, а Марсијал жели из Манчестер Јунајтеда.

Француз има уговор до краја сезоне у Манчестер Јунајтеду али с опцијом да он буде продужен на још једну сезону. Извесно је да ће Јунајтед активирати ту опцију, али и да ће одмах морати да размишља шта даље. Марсијал одбија продужетак сарадње и Јунајтед ће морати да га прода наредног лета ако не жели да остане без обештећења. Заинтересовани су и Јувентус, Бајерн, Челси...

Што се Модрића тиче, њему уговор истиче у лето 2020, што значи да је и Реал принуђен да наредног лета размишља о продаји ако жели да инкасира неки новац од обештећења. Хрват је летос био заинтересован за прелазак у Интер, хтео је да се придружи земљацима Перишићу и Брозовићу, али Реал није хтео ни да чује за продају. Следећег лета ће шансе за трансфер бити веће.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар