Stiže Marota, prvi zadaci: Modrić i Marsijal!

Inter dobija prvo od nekoliko planiranih velikih pojačanja.

Fudbal 13.11.2018 | 23:50
Stiže Marota, prvi zadaci: Modrić i Marsijal!
Juventus je prošlost, Inter je bliska budućnost Đuzepea Marote, najsposobnijeg fudbalskog operativca u Italiji.

Nakon što je i definitivno raščistio račune sa Juventusom, dugogodišnji direktor Stare dame ima otvoren put za saradnju sa Interom koji ga želi. Marota se u Juventusu dokazao kao transfer maestro, a specijalnost su mu bila dovođenja zvučnih pojačanja bez obeštećenja ili za sitan novac. Tako je u Torino doveo Pogbu, Pirla, Ljorentea, Komana, Kediru, Danija Alvesa, Emre Džana...

Ipak, zbog neslaganja sa gazdom kluba Anjelijem, Marota je dobio otkaz i i uz obeštećnje napustio Juve. Mnogi klubovi su želeli odmah da ga dovedu, ali je Inter bio najuporniji i postigao je usmeni dgovor saMarotom. Sinoć je samo kratko prokomentarisao „možda“ da pitanje da li će preći u Inter.

Dok se čeka zvaničlna potvrda saradnje, italijanski mediji već spekulišu i prvim zadacima novog direktora Nerazura.

Marotine prve misije će biti da u Inter dovede Antonija Marsijala iz Mančester Junajteda i Luku Modrića iz Real Madrida. Francuz i Hrvat su odranije na meti Nerazura, ali klupski operativci nisu uspevali da realizuju te poslove. Sada se Inter uzda u Marotine pregovaračke sposobnosti. Olakšavajuća okolnost je što Modrić želi u Inter, a Marsijal želi iz Mančester Junajteda.

Francuz ima ugovor do kraja sezone u Mančester Junajtedu ali s opcijom da on bude produžen na još jednu sezonu. Izvesno je da će Junajted aktivirati tu opciju, ali i da će odmah morati da razmišlja šta dalje. Marsijal odbija produžetak saradnje i Junajted će morati da ga proda narednog leta ako ne želi da ostane bez obeštećenja. Zainteresovani su i Juventus, Bajern, Čelsi...

Što se Modrića tiče, njemu ugovor ističe u leto 2020, što znači da je i Real prinuđen da narednog leta razmišlja o prodaji ako želi da inkasira neki novac od obeštećenja. Hrvat je letos bio zainteresovan za prelazak u Inter, hteo je da se pridruži zemljacima Perišiću i Brozoviću, ali Real nije hteo ni da čuje za prodaju. Sledećeg leta će šanse za transfer biti veće.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar