Тринкијери: Три лоше акције и готови смо!

Нисмо течни, потребно нам је време, а плашим се Џенингса! "Ова екипа не може да прави три корака унапред", поручио италијански стручњак.

Кошарка 13.11.2018 | 19:30
Тринкијери: Три лоше акције и готови смо!
Кошаркаше Партизана очекује важан дуел са Зенитом у Санкт Петербургу, а та утакмица могла би у великој мери да им одреди даљи ток сезоне у Еврокупу, поготово у случају да направе изненађење и остваре победу.

На пут у други највећи руски град не иду Ентони Браун који би можда могао да се ускоро опрости од црно-белих после само три недеље, односно Новица Величковић, али ће зато у саставу поново бити Александар Аранитовић.

“Морамо да имамо мало бољи приступ него против Цибоне, јер ако у Еврокупу против овако јаких ривала као што је Зенит вежеш три лоше акције у одбрани и нападу, то је минус десет и готова је утакмица. Морамо добро да заградимо кош и то је проблем наше игре. Нисмо течни у нападу. Јасно ми је да ће бити потребно време, али морамо мало боље да се крећемо без лопте. А у одбрани нам је талентована, али морамо стално да будемо ту, психички и физички”, рекао је Тринкијери уочи пута у Русију.

Дуел са Зенитом је само први у низу четири изузетно тешка у наредне две недеље, јер након Руса, следе окршаји против Будућности, Валенсије и Црвене звезде.

“Нема четири утакмице. За мене има једна и то за два дана. А онда ће после бити још једна, али не знам ко је противник. Идемо корак по корак. Ова екипа не може два корака заредом. Направићемо један напред, па три назад”, истакао је Тринкијери.

Италијански стручњак детаљно је анализирао и прву утакмицу у којој је Зенит поражен у хали Пионир почетком октобра.

“Веома су талентовани, имају супер ролера, то је Рејнолдс. Доста сам га скаутирао, био је у Италији прошле године. Јутоф играо фантастично у Београду, мало се бринем због Џенингса. Имао је лошу серију утакмица, а то значи да ће пре или касније једну да ‘запали’. Морамо да будемо опрезни. Имају руске играче који копају”, поручио је стратег црно-белих.

Раде Загорац у досадашњем току сезоне био је прави мотор Партизана и када год би он био на нивоу, црно-бели би побеђивали.

“Након последње утамице са Цибоном, на којој смо се баш потрошили, морали смо полако да се опорављамо и враћамо на нулу. Ствари изгледају све боље. Зенит смо добили у Београду, верујем да ће урадити све да нам се реванширају. Ово је важан меч и за нас и за њих. Познато је да су нам потребне бар две победе да прођемо даље, мада ни то није гаранција. Зато идемо на победу и у Русији”, нема дилему крилни кошаркаш Партизана.

Загорац је баш у претходној утакмици против Зенита, показао навијачима Партизана колико може и од тог тренутка је подизао форму.

“У првом мечу смо имали импулс са трибина, поготово када смо заостајали, а тога тамо неће бити. Мораћемо, дефинитивно, да одиграмо на високом нивоу”.

Он тврди да се играчи Партизана све боље и лакше навикавају на систем рада италијанског стручњака.

“Екипа је добро одреаговала на новог тренера. И даље је то процес који треба да послужи да имплементирамо све што тражи од нас. Захтеван је, али то није ништа што се крије. За све је потребно време. На добром смо путу, изгледамо све боље и боље”.

Он сматра и да Партизан у овом тренутку не сме да гледа даље од Санкт Петербурга.

“Играмо четири меча у низу против четири јаке екипе. Не би било добро за нас ако би гледали даље од меча са Зенитом. Можда звучи као фраза, али морамо да будемо концентрисани на првог следећег противника ако желимо добар резултат у Санкт Петербургу”, закључио је Загорац.

Плејмејкер Алексеј Николић био је главни иницијатор преокрета за победу над Цибоном, а уочи одласка у Русију каже да црно-бели морају да буду спремни на све.

“Квалитетан су тим, имају сјајне играче, мораћемо да будемо суперфокусирани ако хоћемо да победимо. Морамо да будемо свесни свега тога и да будемо спремни на све. Они су променили пар играча у односу на прошлу сезону, отуда и променљиви резултати, али то су све одлични кошаркаши. Не треба превише да гледамо њих већ себе, како да поправимо оно што није ваљало”, додао је Николић.

Дуел седмог кола Еврокупа између Зенита и Партизана игра се у среду од 18 сати по средњоевропском времену, а директан пренос је на трећем каналу телевизије Спорт клуб.

Извор: моззартспорт

Фото Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар