Trinkijeri: Tri loše akcije i gotovi smo!

Nismo tečni, potrebno nam je vreme, a plašim se Dženingsa! "Ova ekipa ne može da pravi tri koraka unapred", poručio italijanski stručnjak.

Košarka 13.11.2018 | 19:30
Trinkijeri: Tri loše akcije i gotovi smo!
Košarkaše Partizana očekuje važan duel sa Zenitom u Sankt Peterburgu, a ta utakmica mogla bi u velikoj meri da im odredi dalji tok sezone u Evrokupu, pogotovo u slučaju da naprave iznenađenje i ostvare pobedu.

Na put u drugi najveći ruski grad ne idu Entoni Braun koji bi možda mogao da se uskoro oprosti od crno-belih posle samo tri nedelje, odnosno Novica Veličković, ali će zato u sastavu ponovo biti Aleksandar Aranitović.

“Moramo da imamo malo bolji pristup nego protiv Cibone, jer ako u Evrokupu protiv ovako jakih rivala kao što je Zenit vežeš tri loše akcije u odbrani i napadu, to je minus deset i gotova je utakmica. Moramo dobro da zagradimo koš i to je problem naše igre. Nismo tečni u napadu. Jasno mi je da će biti potrebno vreme, ali moramo malo bolje da se krećemo bez lopte. A u odbrani nam je talentovana, ali moramo stalno da budemo tu, psihički i fizički”, rekao je Trinkijeri uoči puta u Rusiju.

Duel sa Zenitom je samo prvi u nizu četiri izuzetno teška u naredne dve nedelje, jer nakon Rusa, slede okršaji protiv Budućnosti, Valensije i Crvene zvezde.

“Nema četiri utakmice. Za mene ima jedna i to za dva dana. A onda će posle biti još jedna, ali ne znam ko je protivnik. Idemo korak po korak. Ova ekipa ne može dva koraka zaredom. Napravićemo jedan napred, pa tri nazad”, istakao je Trinkijeri.

Italijanski stručnjak detaljno je analizirao i prvu utakmicu u kojoj je Zenit poražen u hali Pionir početkom oktobra.

“Veoma su talentovani, imaju super rolera, to je Rejnolds. Dosta sam ga skautirao, bio je u Italiji prošle godine. Jutof igrao fantastično u Beogradu, malo se brinem zbog Dženingsa. Imao je lošu seriju utakmica, a to znači da će pre ili kasnije jednu da ‘zapali’. Moramo da budemo oprezni. Imaju ruske igrače koji kopaju”, poručio je strateg crno-belih.

Rade Zagorac u dosadašnjem toku sezone bio je pravi motor Partizana i kada god bi on bio na nivou, crno-beli bi pobeđivali.

“Nakon poslednje utamice sa Cibonom, na kojoj smo se baš potrošili, morali smo polako da se oporavljamo i vraćamo na nulu. Stvari izgledaju sve bolje. Zenit smo dobili u Beogradu, verujem da će uraditi sve da nam se revanširaju. Ovo je važan meč i za nas i za njih. Poznato je da su nam potrebne bar dve pobede da prođemo dalje, mada ni to nije garancija. Zato idemo na pobedu i u Rusiji”, nema dilemu krilni košarkaš Partizana.

Zagorac je baš u prethodnoj utakmici protiv Zenita, pokazao navijačima Partizana koliko može i od tog trenutka je podizao formu.

“U prvom meču smo imali impuls sa tribina, pogotovo kada smo zaostajali, a toga tamo neće biti. Moraćemo, definitivno, da odigramo na visokom nivou”.

On tvrdi da se igrači Partizana sve bolje i lakše navikavaju na sistem rada italijanskog stručnjaka.

“Ekipa je dobro odreagovala na novog trenera. I dalje je to proces koji treba da posluži da implementiramo sve što traži od nas. Zahtevan je, ali to nije ništa što se krije. Za sve je potrebno vreme. Na dobrom smo putu, izgledamo sve bolje i bolje”.

On smatra i da Partizan u ovom trenutku ne sme da gleda dalje od Sankt Peterburga.

“Igramo četiri meča u nizu protiv četiri jake ekipe. Ne bi bilo dobro za nas ako bi gledali dalje od meča sa Zenitom. Možda zvuči kao fraza, ali moramo da budemo koncentrisani na prvog sledećeg protivnika ako želimo dobar rezultat u Sankt Peterburgu”, zaključio je Zagorac.

Plejmejker Aleksej Nikolić bio je glavni inicijator preokreta za pobedu nad Cibonom, a uoči odlaska u Rusiju kaže da crno-beli moraju da budu spremni na sve.

“Kvalitetan su tim, imaju sjajne igrače, moraćemo da budemo superfokusirani ako hoćemo da pobedimo. Moramo da budemo svesni svega toga i da budemo spremni na sve. Oni su promenili par igrača u odnosu na prošlu sezonu, otuda i promenljivi rezultati, ali to su sve odlični košarkaši. Ne treba previše da gledamo njih već sebe, kako da popravimo ono što nije valjalo”, dodao je Nikolić.

Duel sedmog kola Evrokupa između Zenita i Partizana igra se u sredu od 18 sati po srednjoevropskom vremenu, a direktan prenos je na trećem kanalu televizije Sport klub.

Izvor: mozzartsport

Foto Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar