Борјанов уговор са Звездом и кључни податак - 66%!

Чека се реакција руководства Звезде. . .

Фудбал 14.11.2018 | 14:00
Борјанов уговор са Звездом и кључни податак - 66%!
„Црвена звезда је машина која меље, немамо времена да славимо велике победе. Па и ову против Ливерпула. Чекају нас бројне обавезе“, поручио је недавно Звездан Терзић.

И заиста тријумф над вицешампионом Европе донео је нове, слатке муке члановима најужег руководства и људима из стручног штаба клуба са Маракане. Репрезентативна пауза можда ће бити искоришћена да се обави нова рунда разговора са капитеном Вујадином Савићем, Стојковићем, Родићем и Крстичићем. Реч је о играчима који су ушли у последњу годину уговора.

Такође, очекује се да ускоро одговорни са Маракане покушају да блиндирају једног од кључних играчаВладана Милојевића, голмана Милана Борјана. Репрезентативац Канаде је стигао на Маракану прошлог лета без обештећења и потписао уговор на две плус једну годину.

Управо, та опциона година представља „кваку“ и тему за размишљање стручног штаба и челника Црвене звезде. Наиме, према сазнањима МОЗЗАРТ Спорта уговор сјајног чувара мреже, који важи до 2019. године, аутоматски се продужава за још 12 месеци уколико ове сезоне буде актер 66 одсто Звездиних званичних мечева.

Борјан је ове сезоне пропустио дуеле са Динамом из Врања, Пролетером, Спартаком и Вождовцем у првенству. На клупи је провео и дуел у оквиру Купа Србије.

Дакле, Борјан је био актер 23 меча од 29 колико је Звезда играла од почетка сезоне у свим такмичењима, што је 79 процената. Засад не постоји бојазан да Борјан не испуни клаузулу о процентима и тако добије могућност да већ сада преговара са заинтересованим клубовима. Али само засад.

И поред тога што им бројке иду у корист и што све иде ка томе да Борјану уговор буде аутоматски продужен на још 12 месеци, очекује се брза реакција руководства црвено-белих. Посебно, што Милан Борјан после блиставих издања у Европи има озбиљну тржишну вредност. Генерални директор Звезде Звездан Терзић је истакао да је клуб недавно одбио понуду за Борјана тешку два милиона евра. За чуваре мреже то је сјајна сума, а о томе говори и чињеница да је Звезда лета 2015. године продала тада најбољег младог голмана света Предрага Рајковића за 3.000.000 евра.

Вероватно је да ће Борјанова цена и даље имати тенденцију раста. Реч је о голману са највише одбрана у Лиги шампиона. Његове бравуре у Салцбургу до очаја су довеле нападаче аустријског првака и помогле црвено-белима да сачувају резултат вредан Лиге шампиона. Ниску сјајних издања репрезентативац Канаде је наставио и на свим утакмицама у елитном такмичењу. Посебно је био инспирисан у Паризу и Ливерпулу у тренуцима када су црвено-бели преживљавали тешке тренутке.

Милан Борјан на Маракани годишње зарађује око 200.000 евра. Навијачи би сигурно аминовали одлуку руководства да му дуплира примања и новим уговором га веже за Маракану. Или се обезбеди у случају да за Борјана стигне непристојна понуда која се не одбија.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар