Borjanov ugovor sa Zvezdom i ključni podatak - 66%!

Čeka se reakcija rukovodstva Zvezde. . .

Fudbal 14.11.2018 | 14:00
Borjanov ugovor sa Zvezdom i ključni podatak - 66%!
„Crvena zvezda je mašina koja melje, nemamo vremena da slavimo velike pobede. Pa i ovu protiv Liverpula. Čekaju nas brojne obaveze“, poručio je nedavno Zvezdan Terzić.

I zaista trijumf nad vicešampionom Evrope doneo je nove, slatke muke članovima najužeg rukovodstva i ljudima iz stručnog štaba kluba sa Marakane. Reprezentativna pauza možda će biti iskorišćena da se obavi nova runda razgovora sa kapitenom Vujadinom Savićem, Stojkovićem, Rodićem i Krstičićem. Reč je o igračima koji su ušli u poslednju godinu ugovora.

Takođe, očekuje se da uskoro odgovorni sa Marakane pokušaju da blindiraju jednog od ključnih igračaVladana Milojevića, golmana Milana Borjana. Reprezentativac Kanade je stigao na Marakanu prošlog leta bez obeštećenja i potpisao ugovor na dve plus jednu godinu.

Upravo, ta opciona godina predstavlja „kvaku“ i temu za razmišljanje stručnog štaba i čelnika Crvene zvezde. Naime, prema saznanjima MOZZART Sporta ugovor sjajnog čuvara mreže, koji važi do 2019. godine, automatski se produžava za još 12 meseci ukoliko ove sezone bude akter 66 odsto Zvezdinih zvaničnih mečeva.

Borjan je ove sezone propustio duele sa Dinamom iz Vranja, Proleterom, Spartakom i Voždovcem u prvenstvu. Na klupi je proveo i duel u okviru Kupa Srbije.

Dakle, Borjan je bio akter 23 meča od 29 koliko je Zvezda igrala od početka sezone u svim takmičenjima, što je 79 procenata. Zasad ne postoji bojazan da Borjan ne ispuni klauzulu o procentima i tako dobije mogućnost da već sada pregovara sa zainteresovanim klubovima. Ali samo zasad.

I pored toga što im brojke idu u korist i što sve ide ka tome da Borjanu ugovor bude automatski produžen na još 12 meseci, očekuje se brza reakcija rukovodstva crveno-belih. Posebno, što Milan Borjan posle blistavih izdanja u Evropi ima ozbiljnu tržišnu vrednost. Generalni direktor Zvezde Zvezdan Terzić je istakao da je klub nedavno odbio ponudu za Borjana tešku dva miliona evra. Za čuvare mreže to je sjajna suma, a o tome govori i činjenica da je Zvezda leta 2015. godine prodala tada najboljeg mladog golmana sveta Predraga Rajkovića za 3.000.000 evra.

Verovatno je da će Borjanova cena i dalje imati tendenciju rasta. Reč je o golmanu sa najviše odbrana u Ligi šampiona. Njegove bravure u Salcburgu do očaja su dovele napadače austrijskog prvaka i pomogle crveno-belima da sačuvaju rezultat vredan Lige šampiona. Nisku sjajnih izdanja reprezentativac Kanade je nastavio i na svim utakmicama u elitnom takmičenju. Posebno je bio inspirisan u Parizu i Liverpulu u trenucima kada su crveno-beli preživljavali teške trenutke.

Milan Borjan na Marakani godišnje zarađuje oko 200.000 evra. Navijači bi sigurno aminovali odluku rukovodstva da mu duplira primanja i novim ugovorom ga veže za Marakanu. Ili se obezbedi u slučaju da za Borjana stigne nepristojna ponuda koja se ne odbija.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar