Вучић: Приштина да поштује правила

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће бриселски дијалог бити настављен онда када Приштина прихвати да се понаша цивилизовано и у складу са правилима које је и сама прихватила прије много година.  

Србија 13.11.2018 | 15:05
Вучић: Приштина да поштује правила
Он је рекао да Београд жели дијалог са Приштином и да никога не уцјењује евентуалним отварањем нових преговарачких поглавља.

– Не кажемо биће дијалога ако нам отворите два, три, четири поглавља. Учествујемо у дијалогу, али не са онима који крше споразуме које су сами потписали и сваки пут мисле да је то дозвољено и да могу да врше додатни притисак – рекао је Вучић.

Према његовим ријечима, званични Београде жели да вјерује да ће ЕУ и остали којима је стало до дијалога да утичу на Приштину која је недавно повећала таксе за 10 одсто на увоз робе из централне Србије и БиХ и тиме прекршила Цефта споразум. 

– Желимо да верујемо да ће ЕУ и остали којима је стало до дијалога да утичу на оне којима су помагали у проглашавању независности – рекао је Вучић након састанка са предсједником грчке партије Нова демократија Киријакосом Мицотакисом.

Говорећи о напорима Приштине да постане члан Интерпола и напорима Београда да је у томе спријечи, Вучић је рекао да је то “тешка и готово немогућа мисија”.

Он је навео да су и земље које не признају самопроглашено Косово под великим притиском да на гласању буду макар уздржане, како би Приштина имала више гласова који је подржавају.

– Да ли ће они моћи да задрже ту предност? Борићемо се да не. Да ли ћемо успјети? Није лако. Ми сами улажемо у то све што имамо. И свој новац и своје знање. Боримо се и то је оно што можемо. Немамо моћне спонзоре – рекао је Вучић.

Извор: Срна

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Радојло

13.11.2018 14:22

Понавља се слуцај Бедзета Пацолија,око његовог позива и доласка у Бања Луку. Ево смо свједоци да су Црнадак и Мектиц,органиозвали сусрет Путина са Тацијем. Гдје се сада налазе; Милорад Додик,Цераниц,Лазански и Миломир Мариц? Засто нису као у слуцају Пацоли спријецили овај сусрет који су организовала ова горе наведена 2 издајника, са нивоа власти у БиХ .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пендула

13.11.2018 14:27

Србија немозе да хапси сиптаре по Косову а доле су сами кримоси ,е сад није ми јасно бас? Они као хоце да се хапсе а ми им као недамо .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаффа

13.11.2018 15:15

Велеиздаја и свеопшта пљачка...са обе стране Дрине!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пабло

13.11.2018 16:09

100 за 1. Смрт фашизму!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

13.11.2018 16:15

Ма нееееемој ?! Хахахаххахаха Цуј не постује правила . Цовјеце одмори молим те , хајде 3 дана немој да дас неку изјаву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

13.11.2018 19:22

Вуцицу , даље знас

ОДГОВОРИТЕ