Vučić: Priština da poštuje pravila

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će briselski dijalog biti nastavljen onda kada Priština prihvati da se ponaša civilizovano i u skladu sa pravilima koje je i sama prihvatila prije mnogo godina.  

Srbija 13.11.2018 | 15:05
Vučić: Priština da poštuje pravila
On je rekao da Beograd želi dijalog sa Prištinom i da nikoga ne ucjenjuje eventualnim otvaranjem novih pregovaračkih poglavlja.

– Ne kažemo biće dijaloga ako nam otvorite dva, tri, četiri poglavlja. Učestvujemo u dijalogu, ali ne sa onima koji krše sporazume koje su sami potpisali i svaki put misle da je to dozvoljeno i da mogu da vrše dodatni pritisak – rekao je Vučić.

Prema njegovim riječima, zvanični Beograde želi da vjeruje da će EU i ostali kojima je stalo do dijaloga da utiču na Prištinu koja je nedavno povećala takse za 10 odsto na uvoz robe iz centralne Srbije i BiH i time prekršila Cefta sporazum. 

– Želimo da verujemo da će EU i ostali kojima je stalo do dijaloga da utiču na one kojima su pomagali u proglašavanju nezavisnosti – rekao je Vučić nakon sastanka sa predsjednikom grčke partije Nova demokratija Kirijakosom Micotakisom.

Govoreći o naporima Prištine da postane član Interpola i naporima Beograda da je u tome spriječi, Vučić je rekao da je to “teška i gotovo nemoguća misija”.

On je naveo da su i zemlje koje ne priznaju samoproglašeno Kosovo pod velikim pritiskom da na glasanju budu makar uzdržane, kako bi Priština imala više glasova koji je podržavaju.

– Da li će oni moći da zadrže tu prednost? Borićemo se da ne. Da li ćemo uspjeti? Nije lako. Mi sami ulažemo u to sve što imamo. I svoj novac i svoje znanje. Borimo se i to je ono što možemo. Nemamo moćne sponzore – rekao je Vučić.

Izvor: Srna

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Radojlo

13.11.2018 14:22

Ponavlja se slucaj Bedzeta Pacolija,oko njegovog poziva i dolaska u Banja Luku. Evo smo svjedoci da su Crnadak i Mektic,organiozvali susret Putina sa Tacijem. Gdje se sada nalaze; Milorad Dodik,Ceranic,Lazanski i Milomir Maric? Zasto nisu kao u slucaju Pacoli sprijecili ovaj susret koji su organizovala ova gore navedena 2 izdajnika, sa nivoa vlasti u BiH .

ODGOVORITE
Name

Pendula

13.11.2018 14:27

Srbija nemoze da hapsi siptare po Kosovu a dole su sami krimosi ,e sad nije mi jasno bas? Oni kao hoce da se hapse a mi im kao nedamo .

ODGOVORITE
Name

Jaffa

13.11.2018 15:15

Veleizdaja i sveopšta pljačka...sa obe strane Drine!

ODGOVORITE
Name

Pablo

13.11.2018 16:09

100 za 1. Smrt fašizmu!

ODGOVORITE
Name

Igor

13.11.2018 16:15

Ma neeeeemoj ?! Hahahahhahaha Cuj ne postuje pravila . Covjece odmori molim te , hajde 3 dana nemoj da das neku izjavu.

ODGOVORITE
Name

Bl

13.11.2018 19:22

Vucicu , dalje znas

ODGOVORITE