Наполи са дебитантом на голу дочекује Звезду?!

Карло Анћелоти наводно је спреман да пружи шансу младом чувару мреже, који је летос стигао из Удинезеа.

Фудбал 14.11.2018 | 13:00
Наполи са дебитантом на голу дочекује Звезду?!
После сензационалне победе над Ливерпулом (2:0) у 3. колу Лиге шампиона, фудбалери Црвене звезде надају се да би 28. новембра у Напуљу могли до још једног великог изненађења. 

У Београду је било 0:0, па је такво размишљање црвено-белих и оправдано, али и играчи Наполија сигурно желе да се реванширају за "откинута" унапред планирана два бода и да победом задрже прво место Групе Ц, које тренутно деле са Ливерпулом (по шест бодова, један више од Пари Сен Жермена, а два од Црвене звезде).

Без обзира на важност утакмице, тренер Карло Анћелоти је, по писању италијанских медија, спреман да ризикује против Црвене звезде и на гол пошаље дебитанта, 21-годишњег Алекса Мерета. 

Млади голман је летос стигао из Удинезеа за 22 милиона евра, с тим да ће пројектовани "број 1" репрезентације Италије ове сезоне играти као позајмљен играч, а тек наредне званично постати члан клуба подно Везува.

За први тим Удинезеа забележио је два наступа у Купу, у сезони 2015/16, након чега је две сезоне провео на позајмици у СПАЛ-у , где је уписао 30 наступа у Серији Б (2016/17) и 13 у Серији А (2017/18).

Због повреде мишића ноге и рамена, пропустио је велики број утакмица прошле сезоне, а на голу је последњи пут стајао 21. априла у поразу од Роме 0:3.

По доласку у Наполи мерет је поломио руку, због чега је морао да паузира. Чини се да је сада спреман, а италијански новинари виде га на голу пре искусних Давида Оспине и Орестиса Карнезиса, који су се смењивали у досадашњем току сезоне.

Име и презиме: Алекс Мерет

Датум рођења: 22. март 1997.

Место рођења: Удине

Позиција: голман

Висина: 190

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар