Napoli sa debitantom na golu dočekuje Zvezdu?!

Karlo Anćeloti navodno je spreman da pruži šansu mladom čuvaru mreže, koji je letos stigao iz Udinezea.

Fudbal 14.11.2018 | 13:00
Napoli sa debitantom na golu dočekuje Zvezdu?!
Posle senzacionalne pobede nad Liverpulom (2:0) u 3. kolu Lige šampiona, fudbaleri Crvene zvezde nadaju se da bi 28. novembra u Napulju mogli do još jednog velikog iznenađenja. 

U Beogradu je bilo 0:0, pa je takvo razmišljanje crveno-belih i opravdano, ali i igrači Napolija sigurno žele da se revanširaju za "otkinuta" unapred planirana dva boda i da pobedom zadrže prvo mesto Grupe C, koje trenutno dele sa Liverpulom (po šest bodova, jedan više od Pari Sen Žermena, a dva od Crvene zvezde).

Bez obzira na važnost utakmice, trener Karlo Anćeloti je, po pisanju italijanskih medija, spreman da rizikuje protiv Crvene zvezde i na gol pošalje debitanta, 21-godišnjeg Aleksa Mereta. 

Mladi golman je letos stigao iz Udinezea za 22 miliona evra, s tim da će projektovani "broj 1" reprezentacije Italije ove sezone igrati kao pozajmljen igrač, a tek naredne zvanično postati član kluba podno Vezuva.

Za prvi tim Udinezea zabeležio je dva nastupa u Kupu, u sezoni 2015/16, nakon čega je dve sezone proveo na pozajmici u SPAL-u , gde je upisao 30 nastupa u Seriji B (2016/17) i 13 u Seriji A (2017/18).

Zbog povrede mišića noge i ramena, propustio je veliki broj utakmica prošle sezone, a na golu je poslednji put stajao 21. aprila u porazu od Rome 0:3.

Po dolasku u Napoli meret je polomio ruku, zbog čega je morao da pauzira. Čini se da je sada spreman, a italijanski novinari vide ga na golu pre iskusnih Davida Ospine i Orestisa Karnezisa, koji su se smenjivali u dosadašnjem toku sezone.

Ime i prezime: Aleks Meret

Datum rođenja: 22. mart 1997.

Mesto rođenja: Udine

Pozicija: golman

Visina: 190

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar