Сједнца старог колегија ПД ПСБиХ

У Сарајеву ће данас бити одржана сједница Колегијума Представничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине, на којој би њени чланови требало да се договоре о сазивању конститутивне сједнице тог дома.

 

Босна и Херцеговина 13.11.2018 | 07:31
Сједнца старог колегија ПД ПСБиХ
У складу са одредбама Пословника Представничког дома, прву сједницу Дома након избора сазива Колегијум Дома из претходног сазива, ако законом није другачије регулисано.

Такође је дефинисано да, док се не изабере предсједавајући, првом сједницом предсједава најстарији изабрани или најстарији изабрани присутни посланик као привремени предсједавајући.

Посланици преузимају дужност заједничким давањем и појединачним потписивањем свечане изјаве. Након што посланици дају изјаву, Дом међу својим члановима бира по једног представника из сваког конститутивног народа који ће обављати дужности предсједавајућег, првог замјеника предсједавајућег и другог замјеника предсједавајућег Дома.

Централна изборна комисија БиХ је 6. новембра донијела Одлуку о потврђивању и објављивању резултата Општих избора 2018. године, од када почињу тећи прописани рокови за конституисање власти на свим нивоима.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар