Тумба: Успешнији сам на ''Рајку'', него у храму фудбала!

Селектор Црне Горе дружио се са новинарима пред утакмице са Србијом и Румунијом у Лиги нација.

Фудбал 13.11.2018 | 09:45
Тумба: Успешнији сам на ''Рајку'', него у храму фудбала!
Прво је Љубиша Тумбаковић позвао дефанзивце Немању Мијушковића и Игора Вујачић, па везисту Стефана Лончара, уместо повријених Стевана Јоветића, Стефана Савића, Николе Вукчевића и Филипа Стојковића, а онда је истрчао на други тренинг пред одлучујуће утакмице у Лиги нација са Србијом (17. новембар, 15.00, Београд) и Румунијом (20. новембар, 20.45, Подгорица).

Међутим, пре тога селектор Црне Горе је разговарао са новинарима свестан да само две победе доносе прво место у групи 4 Лиге Ц, које гарантује борбу за Европско првенство.

Дакле, сада у суботу морају да се савладају "орлови".

"Немамо шта да изгубимо, а морамо да играмо и зашто не бисмо показали шта знамо. Критеријуме на плану борбености, жеље, хтења морамо да испунимо, јер смо реално сада слабији у односу на пораз под Горицом због повређених играча", рекао је популрни Тумба, који не спори да су "соколови"  подбацили претходног месеца у подгоричком поразу (0:2).

У односу на тај меч у редовима Србије неће бити повређеног Сергеја Милинковића Савића.

"Остали смо дужни, пре свега, себи. Нисмо комплетни, али ми смо репрезентација, каква је разлика, ту су најбољи. Зашто да идемо тамо да им се предамо? Нећемо", рекао је Тумбаковић.

Атмосфера у Подгорици је била господска, а у Београду је могуће да буде негативних коментара.

“"Желели смо да будемо добри домаћини и то су препознали људи из ФС Србије, захвалили се на пријему... На крају - дали смо им и бодове... Мислим да би било коректно да се и они тако понашају у Београду. Било би лепо да се напуни тај стадион”, јасан је Тумбаковић

Тај стадион је "Рајко Митић", одавно познат као Маракана, а Тумба није тамо крочио пуних 18 година. Сада мора.

"Мислим да сам на том стадиону био успешнији него у храму фудбала. Под храмом, мислим, наравно, на Партизанов стадион", подвукао је Тумбаковић са осмехом на лицу.

Извор: мондо.ме

Коментари / 0

Оставите коментар