Tumba: Uspešniji sam na ''Rajku'', nego u hramu fudbala!

Selektor Crne Gore družio se sa novinarima pred utakmice sa Srbijom i Rumunijom u Ligi nacija.

Fudbal 13.11.2018 | 09:45
Tumba: Uspešniji sam na ''Rajku'', nego u hramu fudbala!
Prvo je Ljubiša Tumbaković pozvao defanzivce Nemanju Mijuškovića i Igora Vujačić, pa vezistu Stefana Lončara, umesto povrijenih Stevana Jovetića, Stefana Savića, Nikole Vukčevića i Filipa Stojkovića, a onda je istrčao na drugi trening pred odlučujuće utakmice u Ligi nacija sa Srbijom (17. novembar, 15.00, Beograd) i Rumunijom (20. novembar, 20.45, Podgorica).

Međutim, pre toga selektor Crne Gore je razgovarao sa novinarima svestan da samo dve pobede donose prvo mesto u grupi 4 Lige C, koje garantuje borbu za Evropsko prvenstvo.

Dakle, sada u subotu moraju da se savladaju "orlovi".

"Nemamo šta da izgubimo, a moramo da igramo i zašto ne bismo pokazali šta znamo. Kriterijume na planu borbenosti, želje, htenja moramo da ispunimo, jer smo realno sada slabiji u odnosu na poraz pod Goricom zbog povređenih igrača", rekao je populrni Tumba, koji ne spori da su "sokolovi"  podbacili prethodnog meseca u podgoričkom porazu (0:2).

U odnosu na taj meč u redovima Srbije neće biti povređenog Sergeja Milinkovića Savića.

"Ostali smo dužni, pre svega, sebi. Nismo kompletni, ali mi smo reprezentacija, kakva je razlika, tu su najbolji. Zašto da idemo tamo da im se predamo? Nećemo", rekao je Tumbaković.

Atmosfera u Podgorici je bila gospodska, a u Beogradu je moguće da bude negativnih komentara.

“"Želeli smo da budemo dobri domaćini i to su prepoznali ljudi iz FS Srbije, zahvalili se na prijemu... Na kraju - dali smo im i bodove... Mislim da bi bilo korektno da se i oni tako ponašaju u Beogradu. Bilo bi lepo da se napuni taj stadion”, jasan je Tumbaković

Taj stadion je "Rajko Mitić", odavno poznat kao Marakana, a Tumba nije tamo kročio punih 18 godina. Sada mora.

"Mislim da sam na tom stadionu bio uspešniji nego u hramu fudbala. Pod hramom, mislim, naravno, na Partizanov stadion", podvukao je Tumbaković sa osmehom na licu.

Izvor: mondo.me

Komentari / 0

Ostavite komentar