Будућност тражи појачања - ускоро стиже Американац?!

Шампион АБА лиге је наводно заинтересован за плејмејкера развојног тима Даласа. Озваничење већ у среду?

Кошарка 13.11.2018 | 11:15
Будућност тражи појачања - ускоро стиже Американац?!
У разговору са новинарима на ванредној конференцииј за медије, председник БудућностиДраган Бокан у понедељак је пружио подршку тренеру Александру Џикићу и најавио промене у екипи.

"Ако тржиште буде дозвољавало биће промена у играчком кадру", изјавио је он.

Истог дана, подгорички медији објавили су име једног од кандидата за долазак у редове шампиона АБА лиге. Према писању "Дневних новина", жеља "плавих" је амерички плејмејкер Коди Милер Мекинтајер (24 године, 191 центиметар).

Бивши студент колеџа Вејк Форест (2012-2016) тренутно игра за развојни тим Даласа, "Тексакс леџендс", али за собом има двогодишње искуство наступа у Европи, јер је у такмичарској 2016/17 био члан немачког клуба Левен берс, а прошлу сезону провео је у руској Парми.

Мекинтајер је у Немачкој био водећи стрелац лиге са 17,2 поена, а запажен је био и у ВТБ лиги, где је просечно постизао 16 поена, уз по пет скокова и осам асистенција.

С обзиром на слаб утисак који су у Будућности оставили иностране новајлије (са изузетком Алена Омића), изненађење би било ако би списак до сада "прецртаних" спао само на име Арона Крафта, који је после раскида уговора отишао у Тренто.

"Констатовали смо да већина играча игра испод очекивања. При том не мислим само на појачања, већ и на играче који су са нама били у претходној сезони, а који ове године имају већу надокнаду. Највећи проблем је сам приступ игри".

БОКАН: "ВЕЋИНА ИГРА ИСПОД ОЧЕКИВАЊА"
 
Председник Будућности Драган Бокан је у обраћању новинарима пренео утиске Управног одбора.

"Констатовали смо да већина играча игра испод очекивања. Притом не мислим само на појачања, већ и на играче који су са нама били у претходној сезони, а који ове године имају већу надокнаду. Највећи проблем је сам приступ игри", изјавио је он.

Став КК Будућности је да се подржи стручни штаб и да се крене даље уз промене у играчком кадру.

"Одлука управног одбора је да да шансу стручном штабу да се појачавањем играчког кадра врати на победничку стазу. Како сада ствари стоје, о евентуалним променама ћемо вас информисати на наредној прес конференцији, највероватније већ у среду".

"Сви добро знамо да брза решења нису увек и најбоља решења. Чињеница је да смо сви незадовољни, али је веома незахвалан моменат за довођење појачања. Свесни смо одговорности коју имамо пред нашим навијачима и целокупном кошаркашком јавношћу, као и тога да не треба да урушимо оно што смо до сада створили. Помно ћемо пратити даља дешавања у клубу и бити спремни да брзо реагујемо", додао је Бокан.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар