Budućnost traži pojačanja - uskoro stiže Amerikanac?!

Šampion ABA lige je navodno zainteresovan za plejmejkera razvojnog tima Dalasa. Ozvaničenje već u sredu?

Košarka 13.11.2018 | 11:15
Budućnost traži pojačanja - uskoro stiže Amerikanac?!
U razgovoru sa novinarima na vanrednoj konferenciij za medije, predsednik BudućnostiDragan Bokan u ponedeljak je pružio podršku treneru Aleksandru Džikiću i najavio promene u ekipi.

"Ako tržište bude dozvoljavalo biće promena u igračkom kadru", izjavio je on.

Istog dana, podgorički mediji objavili su ime jednog od kandidata za dolazak u redove šampiona ABA lige. Prema pisanju "Dnevnih novina", želja "plavih" je američki plejmejker Kodi Miler Mekintajer (24 godine, 191 centimetar).

Bivši student koledža Vejk Forest (2012-2016) trenutno igra za razvojni tim Dalasa, "Teksaks ledžends", ali za sobom ima dvogodišnje iskustvo nastupa u Evropi, jer je u takmičarskoj 2016/17 bio član nemačkog kluba Leven bers, a prošlu sezonu proveo je u ruskoj Parmi.

Mekintajer je u Nemačkoj bio vodeći strelac lige sa 17,2 poena, a zapažen je bio i u VTB ligi, gde je prosečno postizao 16 poena, uz po pet skokova i osam asistencija.

S obzirom na slab utisak koji su u Budućnosti ostavili inostrane novajlije (sa izuzetkom Alena Omića), iznenađenje bi bilo ako bi spisak do sada "precrtanih" spao samo na ime Arona Krafta, koji je posle raskida ugovora otišao u Trento.

"Konstatovali smo da većina igrača igra ispod očekivanja. Pri tom ne mislim samo na pojačanja, već i na igrače koji su sa nama bili u prethodnoj sezoni, a koji ove godine imaju veću nadoknadu. Najveći problem je sam pristup igri".

BOKAN: "VEĆINA IGRA ISPOD OČEKIVANJA"
 
Predsednik Budućnosti Dragan Bokan je u obraćanju novinarima preneo utiske Upravnog odbora.

"Konstatovali smo da većina igrača igra ispod očekivanja. Pritom ne mislim samo na pojačanja, već i na igrače koji su sa nama bili u prethodnoj sezoni, a koji ove godine imaju veću nadoknadu. Najveći problem je sam pristup igri", izjavio je on.

Stav KK Budućnosti je da se podrži stručni štab i da se krene dalje uz promene u igračkom kadru.

"Odluka upravnog odbora je da da šansu stručnom štabu da se pojačavanjem igračkog kadra vrati na pobedničku stazu. Kako sada stvari stoje, o eventualnim promenama ćemo vas informisati na narednoj pres konferenciji, najverovatnije već u sredu".

"Svi dobro znamo da brza rešenja nisu uvek i najbolja rešenja. Činjenica je da smo svi nezadovoljni, ali je veoma nezahvalan momenat za dovođenje pojačanja. Svesni smo odgovornosti koju imamo pred našim navijačima i celokupnom košarkaškom javnošću, kao i toga da ne treba da urušimo ono što smo do sada stvorili. Pomno ćemo pratiti dalja dešavanja u klubu i biti spremni da brzo reagujemo", dodao je Bokan.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar