"Лука Јовић је граната испред гола!"

У клубу из Франкфурта на Мајни највише се у суперлативу прича о младом српском репрезентативцу Луки Јовићу, првом голгетеру Бундеслиге.

Фудбал 13.11.2018 | 23:00
"Лука Јовић је граната испред гола!"
Када је у 80. минуту двадесетогодишњи дечко из Бијељине напуштао терен у дуелу са Шелкеом (3:0) у 11. колу првенства Њемачке, навијачи Ајнтрахта су громогласно скандирали име српског голгетера.

Пред 50.700 гледалаца у Франкфурту, Лука Јовић је два пута погодио мрежу екипе из Гелзенкирхена и то у 61. и 73. минуту, трасиравши пут до побједе изабраника Адија Хитера.

Осим тога, са девет постигнутих погодака, млади репрезентативац Србије је први на листи стријелаца у Бундеслиги, са голом више у односу на колегу из франкфуртске екипе, Француза Себастијана Халера, нападача Борусије из Менхенгладбаха Аласане Плеа, те Пабла Алкасера и Марка Ројса из Борусије Дортмунд.

Јовић и Халер су пружили одличну партију против Шалкеа, као и хрватски нападач Анте Ребић.

"Похвале иду и саиграчима, који ми помажу. Ми смо добри пријатељи и нема никаквих проблема између нас", рекао је српски фудбалер њемачким медијима.

Француз Халер је упутио комплименте Србину : "Јовић је од нас тројице најбољи", а Србин узвратио: "То је лијепо, али сви смо подједнако добри".

Спортски директор тима из Франкфурта Фреди Бобић поносан је на српског, али и остале нападаче.

"Добро је што имамо сву тројицу. Нарочито је добар посао урадио 20-годишњи Јовић. Лука се препородио овдје, нигдје га није било у Бенфики. Волимо такве играче", рекао је некадашњи голгетер Штутгарта, Борусије Дортмунд, Хановера и Херте.

"Он је невјероватан борац. Ако схвати да мора још више да се креће лијево и десно, може да постане свјетска класа", додао је Бобић.

С хвалоспјевима Јовићу наставио је и тренер Ајнтрахта Ади Хитер."Лука ради сјајан посао. Он је граната испред гола, апсолутни разарач".

Подсјетимо, Ајнтрахт је Јовића довео из лисабонског клуба на позајмицу с правом откупа уговора.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар