"Luka Jović je granata ispred gola!"

U klubu iz Frankfurta na Majni najviše se u superlativu priča o mladom srpskom reprezentativcu Luki Joviću, prvom golgeteru Bundeslige.

Fudbal 13.11.2018 | 23:00
"Luka Jović je granata ispred gola!"
Kada je u 80. minutu dvadesetogodišnji dečko iz Bijeljine napuštao teren u duelu sa Šelkeom (3:0) u 11. kolu prvenstva Njemačke, navijači Ajntrahta su gromoglasno skandirali ime srpskog golgetera.

Pred 50.700 gledalaca u Frankfurtu, Luka Jović je dva puta pogodio mrežu ekipe iz Gelzenkirhena i to u 61. i 73. minutu, trasiravši put do pobjede izabranika Adija Hitera.

Osim toga, sa devet postignutih pogodaka, mladi reprezentativac Srbije je prvi na listi strijelaca u Bundesligi, sa golom više u odnosu na kolegu iz frankfurtske ekipe, Francuza Sebastijana Halera, napadača Borusije iz Menhengladbaha Alasane Plea, te Pabla Alkasera i Marka Rojsa iz Borusije Dortmund.

Jović i Haler su pružili odličnu partiju protiv Šalkea, kao i hrvatski napadač Ante Rebić.

"Pohvale idu i saigračima, koji mi pomažu. Mi smo dobri prijatelji i nema nikakvih problema između nas", rekao je srpski fudbaler njemačkim medijima.

Francuz Haler je uputio komplimente Srbinu : "Jović je od nas trojice najbolji", a Srbin uzvratio: "To je lijepo, ali svi smo podjednako dobri".

Sportski direktor tima iz Frankfurta Fredi Bobić ponosan je na srpskog, ali i ostale napadače.

"Dobro je što imamo svu trojicu. Naročito je dobar posao uradio 20-godišnji Jović. Luka se preporodio ovdje, nigdje ga nije bilo u Benfiki. Volimo takve igrače", rekao je nekadašnji golgeter Štutgarta, Borusije Dortmund, Hanovera i Herte.

"On je nevjerovatan borac. Ako shvati da mora još više da se kreće lijevo i desno, može da postane svjetska klasa", dodao je Bobić.

S hvalospjevima Joviću nastavio je i trener Ajntrahta Adi Hiter."Luka radi sjajan posao. On je granata ispred gola, apsolutni razarač".

Podsjetimo, Ajntraht je Jovića doveo iz lisabonskog kluba na pozajmicu s pravom otkupa ugovora.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar