Србија без Сергеја, Фејсе и Костића на Црну Гору!

Репрезентација Србије биће ослабљена неиграњем неколицине првотимаца у последња два меча групне фазе Лиге нација.  Крстајић позвао Данијела Алексића! Фејса опет повређен! Сергеј ипак не игра, Алексић "орао" после деценије! Селектор Крстајић суочио се са неколико проблема уочи новембарског циклуса. Накнадно позвао још двојицу играча - голмана Радника и повратника у "А" тим из турске лиге.

Фудбал 12.11.2018 | 21:15
Србија без Сергеја, Фејсе и Костића на Црну Гору!
Селектор Младен Крстајић је открио да због повреде задње ложе неће играти везни играч Лација Сергеј Милинковић-Савић.

Осим њега, ван тима су и Филип Костић због операције зуба, несуђени повратник Љубомир Фејса такође због задње ложе, као и први голман Марко Дмитровић због проблема са трбушним зидом.

Као замене Крстајић је звао голмана Радника Николу Васиљевића, те Данијела Алексића из турске Маталије.

Србија у суботу дочекује Црну Гору на стадиону "Рајо Митић", а у уторак чека Литванију на стадиону "Партизан".

Селектор Младен Крстајић је накнадно у репрезентацију Србије позвао Данијела Алексића!

Недада велики таленат српског фудбала ће тако обући дрес националног тима после 10 година, пошто је последњи и једини наступ забележио 2008. године код Радомира Антића у селекцији састављен од суперлигашких играча која се тада супроставила Пољској у пријатељском мечу.

Алексић са успехом носи дрес турског прволигаша Малатије у коју је стигао летос из Сент Галена. У претходном колу је био јунак победе од 5:0 против Трабзона када је постигао два и наместио један гол.Алексић је позив у репрезентацију добио накнадно због одустајања Љубомира Фејсе. Везиста Бенфике је као у неколико претходних ситуација, отказао репрезентацији због повреде.

Данијел Алексић је био велика нада српског фудбала када се као тинејџер појавио у првом Војводине и када је као 16-годипњак дебитовао против Црвене звезде. Спекулисало се тада да сакути бројних европских клубова снимају Алексића, а био је чак и на мети Арсенала. У јануару 2010. је за нешто више од 2.000.000 евра продат у Ђенову и ту почиње пад каријере која је много обећавала. У Италији је одиргао само један меч, касније је отишао на позајмицу у Гројтер Фирт, да би га Ђенова после две године пустила у Сент Етјен без обештећења. 

Ни у Француској није играо, пребачен је у Б тим, а потом позајмљен фењерашу Арлу где је такође убрзо пребачен у резервни тим. После две године је напустио Француску и отишао у Лехију из Дгањска, али ни у Пољској се није наиграо. Следећа станица је био швајцарски Сент Гален у којем је експлодирао и оживео каријеру. За три и по године у Сент Галену је одиграо 96 утакмица у свим такмичењима, постигао 24 гола, уписао 13 асистенција и сјајно се снашао у новој улози офанзивног везисте. Давао је неке прелепе голове и био један од најбољих играча екипе. Зимус га је желела Црвена звезда, али је остао у Швајцарској и летос се преселио у Малатију где је на 12 мечева ове сезоне уписао пет голова и две асистенције. 



Као круна добрих игара је дошао и позив у репрезентацију Србије за мечеве Лиге нација против Црне Горе и Литваније.

"Објављени списак мораћемо мало да редукујемо", прво је што је рекао селектор "А" репрезентације Србије Младен Крстајић у понедељак, на окупљању репрезентације за важне утакмице против Црне Горе (17. новембар) и Литваније (20. новембар) у Београду.

"Разлог за то је што би још неки играчи тек требало да дођу, а са друге стране имамо играча који је пријавио повреду и неће бити са нама. То је Сергеј Милинковић Савић, који је повредио задњу ложу. Друга ствар је да имамо проблем са голманом (Марком) Дмитровићем, који је исто тако на прегледима, због проблема са трбушним зидом", додао је он.

Осим њих двојице, неизвесни су и Љубомир Фејса, који се као и у неколико ранијих ситуација повредио уочи доласка на окупљање националног тима, као и Филип Костић, стандардни првотимац "орлова".

"Фејса је пријавио повреду задње ложе, а после синоћне утакмице добили смо информацију од доктора Ајнтрахта из Франкфурта, да имамо проблем и са Костићем, који данас има операцију зуба, па и он данас неће допутовати у Београд. Очекујемо га сутра... Што се тиче њега и његове ситуације, знаћемо више у наредном периоду", додао је Крстајић.

Селектор је потом додао да је због свега наведеног уручио позиве и голману Радника из Сурдулице Николи Васиљевићу, као и Данијелу Алексићу (27), офанзивцу турске Малатије који је дебитовао за "А" тим још 2008, под вођством Радомира Антића.

Некадашњи ђак Војводине у иностранству је од 2010, када је започео неуспешну епизоду у Ђенови, после које је био члан Гројтер Фирта, Сент Етјена, Арл Авињона, Лехије из Гдањска и Сент Галена, у којем је од 2015. до 2018. "оживео" каријеру.

На питање да ли је само Сергеј дефинитивно "отпао" за предстојеће две утакмице, Крстајић је одговорио...

"Што се тиче повређених играча, једино Сергеј Милинковић Савић неће бити у комбинацији за суботњу утакмицу и надам се да ће тако и остати. Пратићемо здравствено стање свих осталих", објаснио је селектор у "Кући фудбала" у Старој Пазови.

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар