Srbija bez Sergeja, Fejse i Kostića na Crnu Goru!

Reprezentacija Srbije biće oslabljena neigranjem nekolicine prvotimaca u poslednja dva meča grupne faze Lige nacija.  Krstajić pozvao Danijela Aleksića! Fejsa opet povređen! Sergej ipak ne igra, Aleksić "orao" posle decenije! Selektor Krstajić suočio se sa nekoliko problema uoči novembarskog ciklusa. Naknadno pozvao još dvojicu igrača - golmana Radnika i povratnika u "A" tim iz turske lige.

Fudbal 12.11.2018 | 21:15
Srbija bez Sergeja, Fejse i Kostića na Crnu Goru!
Selektor Mladen Krstajić je otkrio da zbog povrede zadnje lože neće igrati vezni igrač Lacija Sergej Milinković-Savić.

Osim njega, van tima su i Filip Kostić zbog operacije zuba, nesuđeni povratnik Ljubomir Fejsa takođe zbog zadnje lože, kao i prvi golman Marko Dmitrović zbog problema sa trbušnim zidom.

Kao zamene Krstajić je zvao golmana Radnika Nikolu Vasiljevića, te Danijela Aleksića iz turske Matalije.

Srbija u subotu dočekuje Crnu Goru na stadionu "Rajo Mitić", a u utorak čeka Litvaniju na stadionu "Partizan".

Selektor Mladen Krstajić je naknadno u reprezentaciju Srbije pozvao Danijela Aleksića!

Nedada veliki talenat srpskog fudbala će tako obući dres nacionalnog tima posle 10 godina, pošto je poslednji i jedini nastup zabeležio 2008. godine kod Radomira Antića u selekciji sastavljen od superligaških igrača koja se tada suprostavila Poljskoj u prijateljskom meču.

Aleksić sa uspehom nosi dres turskog prvoligaša Malatije u koju je stigao letos iz Sent Galena. U prethodnom kolu je bio junak pobede od 5:0 protiv Trabzona kada je postigao dva i namestio jedan gol.Aleksić je poziv u reprezentaciju dobio naknadno zbog odustajanja Ljubomira Fejse. Vezista Benfike je kao u nekoliko prethodnih situacija, otkazao reprezentaciji zbog povrede.

Danijel Aleksić je bio velika nada srpskog fudbala kada se kao tinejdžer pojavio u prvom Vojvodine i kada je kao 16-godipnjak debitovao protiv Crvene zvezde. Spekulisalo se tada da sakuti brojnih evropskih klubova snimaju Aleksića, a bio je čak i na meti Arsenala. U januaru 2010. je za nešto više od 2.000.000 evra prodat u Đenovu i tu počinje pad karijere koja je mnogo obećavala. U Italiji je odirgao samo jedan meč, kasnije je otišao na pozajmicu u Grojter Firt, da bi ga Đenova posle dve godine pustila u Sent Etjen bez obeštećenja. 

Ni u Francuskoj nije igrao, prebačen je u B tim, a potom pozajmljen fenjerašu Arlu gde je takođe ubrzo prebačen u rezervni tim. Posle dve godine je napustio Francusku i otišao u Lehiju iz Dganjska, ali ni u Poljskoj se nije naigrao. Sledeća stanica je bio švajcarski Sent Galen u kojem je eksplodirao i oživeo karijeru. Za tri i po godine u Sent Galenu je odigrao 96 utakmica u svim takmičenjima, postigao 24 gola, upisao 13 asistencija i sjajno se snašao u novoj ulozi ofanzivnog veziste. Davao je neke prelepe golove i bio jedan od najboljih igrača ekipe. Zimus ga je želela Crvena zvezda, ali je ostao u Švajcarskoj i letos se preselio u Malatiju gde je na 12 mečeva ove sezone upisao pet golova i dve asistencije. 



Kao kruna dobrih igara je došao i poziv u reprezentaciju Srbije za mečeve Lige nacija protiv Crne Gore i Litvanije.

"Objavljeni spisak moraćemo malo da redukujemo", prvo je što je rekao selektor "A" reprezentacije Srbije Mladen Krstajić u ponedeljak, na okupljanju reprezentacije za važne utakmice protiv Crne Gore (17. novembar) i Litvanije (20. novembar) u Beogradu.

"Razlog za to je što bi još neki igrači tek trebalo da dođu, a sa druge strane imamo igrača koji je prijavio povredu i neće biti sa nama. To je Sergej Milinković Savić, koji je povredio zadnju ložu. Druga stvar je da imamo problem sa golmanom (Markom) Dmitrovićem, koji je isto tako na pregledima, zbog problema sa trbušnim zidom", dodao je on.

Osim njih dvojice, neizvesni su i Ljubomir Fejsa, koji se kao i u nekoliko ranijih situacija povredio uoči dolaska na okupljanje nacionalnog tima, kao i Filip Kostić, standardni prvotimac "orlova".

"Fejsa je prijavio povredu zadnje lože, a posle sinoćne utakmice dobili smo informaciju od doktora Ajntrahta iz Frankfurta, da imamo problem i sa Kostićem, koji danas ima operaciju zuba, pa i on danas neće doputovati u Beograd. Očekujemo ga sutra... Što se tiče njega i njegove situacije, znaćemo više u narednom periodu", dodao je Krstajić.

Selektor je potom dodao da je zbog svega navedenog uručio pozive i golmanu Radnika iz Surdulice Nikoli Vasiljeviću, kao i Danijelu Aleksiću (27), ofanzivcu turske Malatije koji je debitovao za "A" tim još 2008, pod vođstvom Radomira Antića.

Nekadašnji đak Vojvodine u inostranstvu je od 2010, kada je započeo neuspešnu epizodu u Đenovi, posle koje je bio član Grojter Firta, Sent Etjena, Arl Avinjona, Lehije iz Gdanjska i Sent Galena, u kojem je od 2015. do 2018. "oživeo" karijeru.

Na pitanje da li je samo Sergej definitivno "otpao" za predstojeće dve utakmice, Krstajić je odgovorio...

"Što se tiče povređenih igrača, jedino Sergej Milinković Savić neće biti u kombinaciji za subotnju utakmicu i nadam se da će tako i ostati. Pratićemo zdravstveno stanje svih ostalih", objasnio je selektor u "Kući fudbala" u Staroj Pazovi.

Izvor: B92/mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar