Бивши предсједник Спортинга у притвору!

Бивши председник Спортинга, Бруно де Карваљо, притворен је због сумње да је дозволио и организовао упад хулигана у тренинг центар када су они напали играче.

Фудбал 12.11.2018 | 18:45
Бивши предсједник Спортинга у притвору!
Инцидент се догодио у мају, када је група хулигана упала у тренинг центар, поразбијала све по свлачионици и напала играче од којих је најгоре прошао Бас Дост.

Њему је том приликом раскрвављена глава, а било је још неколико повређених чланова тима и стручног штаба лисабонског клуба.

Међутим, полиција је спровела опсежну истрагу и постоје индиције да је управо Бруно де Карваљо дао сигнал хулиганима за упад и да је био у дослуху са њима све време.

Неколико сведока тврди да је он све организовао и полиција није имала другог решења него да му одреди притвор док се не расветле сви детаљи поменутог инцидента који је потресао све у клубу.

Карваљо је приведен у недељу касно увече, а његов адвокат Жозе Прето је оштро протестовао због начина на који је све изведено.

"То је чисто претеривање, манифестација непотребне силе. Мој клијент није третиран како заслужује", рекао је Прето.

Полиција је приликом претреса запленила и његов компјутер, а у оптужници стоји и да се бивши први човек клуба терети за "недозвољено ношење оружја, те упад на посед на којем није имао права да буде".

Такође, њему и једном од вођа хулигана, који су учествовали у инциденту наложено је појављивање пред судијом у уторак како би дали свој исказ о поменутом догађају.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар