Bivši predsjednik Sportinga u pritvoru!

Bivši predsednik Sportinga, Bruno de Karvaljo, pritvoren je zbog sumnje da je dozvolio i organizovao upad huligana u trening centar kada su oni napali igrače.

Fudbal 12.11.2018 | 18:45
Bivši predsjednik Sportinga u pritvoru!
Incident se dogodio u maju, kada je grupa huligana upala u trening centar, porazbijala sve po svlačionici i napala igrače od kojih je najgore prošao Bas Dost.

Njemu je tom prilikom raskrvavljena glava, a bilo je još nekoliko povređenih članova tima i stručnog štaba lisabonskog kluba.

Međutim, policija je sprovela opsežnu istragu i postoje indicije da je upravo Bruno de Karvaljo dao signal huliganima za upad i da je bio u dosluhu sa njima sve vreme.

Nekoliko svedoka tvrdi da je on sve organizovao i policija nije imala drugog rešenja nego da mu odredi pritvor dok se ne rasvetle svi detalji pomenutog incidenta koji je potresao sve u klubu.

Karvaljo je priveden u nedelju kasno uveče, a njegov advokat Žoze Preto je oštro protestovao zbog načina na koji je sve izvedeno.

"To je čisto preterivanje, manifestacija nepotrebne sile. Moj klijent nije tretiran kako zaslužuje", rekao je Preto.

Policija je prilikom pretresa zaplenila i njegov kompjuter, a u optužnici stoji i da se bivši prvi čovek kluba tereti za "nedozvoljeno nošenje oružja, te upad na posed na kojem nije imao prava da bude".

Takođe, njemu i jednom od vođa huligana, koji su učestvovali u incidentu naloženo je pojavljivanje pred sudijom u utorak kako bi dali svoj iskaz o pomenutom događaju.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar