Најава: Лондонски лакмус...!

Ђоковић вечерас од 21 час почиње такмичење на завршном мастерсу сезоне против увек негодног Изнера и биће то одлична прилика да видимо да ли је наш ас и даље у врхунској форми?

Тенис 12.11.2018 | 17:00
Најава: Лондонски лакмус...!
Савршен завршетак најлуђе сезоне у његовој каријери, у којој је постигао историјски успех скочивши са 22. на прво место у року од само пет месеци, притом освојивши два гренд слема и два мастерса, било би сигурно освајање завршног мастерса године.

До сада је Новак Ђоковић подизао тај престижни пехар већ пет пута, али му мотивације сигурно неће недостајати. Мада, стигао га је мало умор од много напора након операције лакта и не делује најсвежије.

Потврда у ком се стању телом и умом налази биће управо вечерашњи меч који ће нам више послужити као неки "лакмус папир", то јест доказ у каквој је форми стигао у метрополу на Темзи, где му је јуче свечано уручена награда за првог тенисера на крају 2018.

Противник му је по мери, јер Џон Изнер, иако има само две победе на 10 сусрета са Београђанином, увек му прави проблеме. Истина, последњи пут су играли 2015, мада, ако се гледа садашања форма, чека нас оприлике исто то што смо већ виђали када они укрсте рекете. Много гемова, вероватно тајк-брејк, а можда и трећи сет.

Сваки тријумф у Лондону вреди чак 203.000 долара, а то је цифра и за коју ће се ови "тениски богаташи" прописно ознојити. Наравно, ту је увек и ривалитет, мотивација Изнера који против најбољих игра заиста одлично, те и услови на терену, а то је игра у затвореном и веома брза подлога. Изнер је мајстор сервиса и савршено користи то што му се пружа, а ако га крене тај сегмент игре могао би и до победе.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар