Najava: Londonski lakmus...!

Đoković večeras od 21 čas počinje takmičenje na završnom mastersu sezone protiv uvek negodnog Iznera i biće to odlična prilika da vidimo da li je naš as i dalje u vrhunskoj formi?

Tenis 12.11.2018 | 17:00
Najava: Londonski lakmus...!
Savršen završetak najluđe sezone u njegovoj karijeri, u kojoj je postigao istorijski uspeh skočivši sa 22. na prvo mesto u roku od samo pet meseci, pritom osvojivši dva grend slema i dva mastersa, bilo bi sigurno osvajanje završnog mastersa godine.

Do sada je Novak Đoković podizao taj prestižni pehar već pet puta, ali mu motivacije sigurno neće nedostajati. Mada, stigao ga je malo umor od mnogo napora nakon operacije lakta i ne deluje najsvežije.

Potvrda u kom se stanju telom i umom nalazi biće upravo večerašnji meč koji će nam više poslužiti kao neki "lakmus papir", to jest dokaz u kakvoj je formi stigao u metropolu na Temzi, gde mu je juče svečano uručena nagrada za prvog tenisera na kraju 2018.

Protivnik mu je po meri, jer Džon Izner, iako ima samo dve pobede na 10 susreta sa Beograđaninom, uvek mu pravi probleme. Istina, poslednji put su igrali 2015, mada, ako se gleda sadašanja forma, čeka nas oprilike isto to što smo već viđali kada oni ukrste rekete. Mnogo gemova, verovatno tajk-brejk, a možda i treći set.

Svaki trijumf u Londonu vredi čak 203.000 dolara, a to je cifra i za koju će se ovi "teniski bogataši" propisno oznojiti. Naravno, tu je uvek i rivalitet, motivacija Iznera koji protiv najboljih igra zaista odlično, te i uslovi na terenu, a to je igra u zatvorenom i veoma brza podloga. Izner je majstor servisa i savršeno koristi to što mu se pruža, a ako ga krene taj segment igre mogao bi i do pobede.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar