Вујошевић, Репеша, па...

Боснић нови селектор БиХ! Управни одбор Кошаркашког савеза БиХ именовао је Ведрана Боснића за селектора мушке сениорске репрезентације.

Кошарка 12.11.2018 | 17:45
Вујошевић, Репеша, па...
Ведран Боснић ће на клупи "змајева" дебитовати већ 30. новембра у Бугарској, у мечу 3. кола К групе друге фазе квалификација за Мундобаскет 2019, саопштено је из Кошаркашког савеза БиХ.

Боснић је претходних година био селектор Шведске, а смењен је у септембру, иако је са селекцијом те земље имао добре резултате.

Четири пута је био првак Шведске са екипом Содертеље Кингса, где је постао познат по развоју младих играча, а тренутно је тренер швајцарског тима Лионс из Женеве.

Босну и Херцеговину је у септембру предводио хрватски стручњак Јасмин Репеша, који је пристао да "премости" деликатан период након што је Душко Вујошевић због здравствених проблема морао да одступи са функције.

"Змајеви" су доживели два пораза у неизвесним завршницама (85:81 од Финске и 80:85 од Чешке), па су са скором 2-6 последњи на табели.

Чешка (7-1) се већ пласирала на Светски куп из групе К, Француска (7-1) је на најбољем путу да то учини, а најозбиљнији кандидати за трећу "визу" су Русија (4-4) и Финска (4-4).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар