Vujošević, Repeša, pa...

Bosnić novi selektor BiH! Upravni odbor Košarkaškog saveza BiH imenovao je Vedrana Bosnića za selektora muške seniorske reprezentacije.

Košarka 12.11.2018 | 17:45
Vujošević, Repeša, pa...
Vedran Bosnić će na klupi "zmajeva" debitovati već 30. novembra u Bugarskoj, u meču 3. kola K grupe druge faze kvalifikacija za Mundobasket 2019, saopšteno je iz Košarkaškog saveza BiH.

Bosnić je prethodnih godina bio selektor Švedske, a smenjen je u septembru, iako je sa selekcijom te zemlje imao dobre rezultate.

Četiri puta je bio prvak Švedske sa ekipom Sodertelje Kingsa, gde je postao poznat po razvoju mladih igrača, a trenutno je trener švajcarskog tima Lions iz Ženeve.

Bosnu i Hercegovinu je u septembru predvodio hrvatski stručnjak Jasmin Repeša, koji je pristao da "premosti" delikatan period nakon što je Duško Vujošević zbog zdravstvenih problema morao da odstupi sa funkcije.

"Zmajevi" su doživeli dva poraza u neizvesnim završnicama (85:81 od Finske i 80:85 od Češke), pa su sa skorom 2-6 poslednji na tabeli.

Češka (7-1) se već plasirala na Svetski kup iz grupe K, Francuska (7-1) je na najboljem putu da to učini, a najozbiljniji kandidati za treću "vizu" su Rusija (4-4) i Finska (4-4).

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar