Новогодишња јелка испред њујоршког „Рокфелер центра“

Дрво високо 22 метра постављено је испред „Рокфелер центра“ у Њујорку и ускоро ће га обасјавати чак 50. 000 сијалица, наводи „Глас Америке“ и додаје да је њујоршка туристичка атракција ове године поклон граду једног истополног брачног пара.

Занимљивости 12.11.2018 | 15:24
Новогодишња јелка испред њујоршког „Рокфелер центра“
Милиони људи који за новогодишње празнике долазе у Њујорк сликаће се испред јелке која ће стајати испред „Рокфелер центра“ до 7. јануара.

Сијалична мрежа на јелки биће укупно дугачка чак осам километара, а на њеном врху ће стајати кристална „Сваровски“ звезда тешка 450 килограма, која ће бити постављена 28. новембра.

Глас Америке наводи да традиција кићења новогодишње јелке у Њујорку потиче из 1931. године и времена Велике депресије.

Радници који су градили „Рокфелер центар“ сакупили су новац и купили јелку високу шест метара коју су окитили украсима направљеним код куће, а две године касније, „Рокфелер центар“ је то успоставио као традицију.

Новогодишња јелка ће после 7. јануара бити донирана организацији за изградњу кућа „Хабитат фор хјуманити“.

РТС
фото:интернет

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Анонимно

16.12.2018 17:48

Много филмова и серија је надахнуто и инспирисано духом Божјим. ------------ Уживаће,ако нису гледали,посебно младји део публике,гледајући надахнут и инспирисан духом Божјим,филм: "Тхе Цхристмас Цхроницлес (2018)." Господе Боже наш,који си на небесима,твоје име је свето.Господе Боже наш,са неба на земљу,твојом вољом,дошло је твоје царство.Господе Боже наш,хлебом(Исусом Христом и Светим Духом) који силази са неба на земљу и данас нахранио си нас.Господе Боже наш,са твога извора и данас,исцељујућом водом живота напојио си нас.Господе Боже наш и данас,опростио си грехе наше,онако како смо и ми опростили грешницима својим.Господе Боже наш,као сваки дан,ни данас,никада нас ниси увео у искушење и избавио си нас Господе Боже наш,као што нас увек избављаш из наших невоља,недаћа и проблема. - Велики и даноноћно благословени Господе Боже наш,хвала и слава ти.

ОДГОВОРИТЕ