Једна реч - понижавајуће!

Скупоцени нападачи Јунајтеда потпуно посрамљени. . . !

Фудбал 12.11.2018 | 17:15
Једна реч - понижавајуће!
Навијали за Манчестер Јуњатед или Манчестер Сити, волели или не волели Муриња или Гвардиолу - то је сада не важно. Ко је гледао јучерашњи дерби биће му јасно о чему се ради: Јунајтед је у неку руку понижен. Не резултатски, већ у појединим сегментима игре. 

Педантни Енглези баве се статистиком цао дан после великог дербија и само "штанцају" податке. Сви су на страни Пепа Гвардиоле и његових Грађана. На све то Жозе Мурињо имао је једну опаску:

"Знате ко гледа статистику? Они што се не разумеју у фудбал. Мене статистика не занима". 

И нека буде да делом можемо да се сложимо с Посебним, фудбал није математика, бројке много боље иду уз кошарку, али један занимљив податак нисмо могли да не уочимо. Односно да га не пренесемо, а тиче се броја пасова млађаног Филипа Фодена. Овај 18-годишњак ушао је у игру у другом минуту судијске надокнаде, на терену провео мање од два минута и успео да размени седам пасова са саиграчима. У чему је што питате се?

Па у томе што су нападачи Јунајтеда, Алексис Санчез и Ромелу Лукаку(плаћени преко 100.000.000 евра само на име обештећења), заједно провели на терену 57 минута и за то време комбиновано (дакле њих двојица заједно), успели да остваре четири додавања?! 

Па сад кажите да то није понижавајуће, волели ви или не волели статистику, бавили се њоме или не...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар