Jedna reč - ponižavajuće!

Skupoceni napadači Junajteda potpuno posramljeni. . . !

Fudbal 12.11.2018 | 17:15
Jedna reč - ponižavajuće!
Navijali za Mančester Junjated ili Mančester Siti, voleli ili ne voleli Murinja ili Gvardiolu - to je sada ne važno. Ko je gledao jučerašnji derbi biće mu jasno o čemu se radi: Junajted je u neku ruku ponižen. Ne rezultatski, već u pojedinim segmentima igre. 

Pedantni Englezi bave se statistikom cao dan posle velikog derbija i samo "štancaju" podatke. Svi su na strani Pepa Gvardiole i njegovih Građana. Na sve to Žoze Murinjo imao je jednu opasku:

"Znate ko gleda statistiku? Oni što se ne razumeju u fudbal. Mene statistika ne zanima". 

I neka bude da delom možemo da se složimo s Posebnim, fudbal nije matematika, brojke mnogo bolje idu uz košarku, ali jedan zanimljiv podatak nismo mogli da ne uočimo. Odnosno da ga ne prenesemo, a tiče se broja pasova mlađanog Filipa Fodena. Ovaj 18-godišnjak ušao je u igru u drugom minutu sudijske nadoknade, na terenu proveo manje od dva minuta i uspeo da razmeni sedam pasova sa saigračima. U čemu je što pitate se?

Pa u tome što su napadači Junajteda, Aleksis Sančez i Romelu Lukaku(plaćeni preko 100.000.000 evra samo na ime obeštećenja), zajedno proveli na terenu 57 minuta i za to vreme kombinovano (dakle njih dvojica zajedno), uspeli da ostvare četiri dodavanja?! 

Pa sad kažite da to nije ponižavajuće, voleli vi ili ne voleli statistiku, bavili se njome ili ne...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar