Најбоље што је могло да им се деси!

Реал решио питање тренера до краја сезоне! „И до смрти“, усхићен је Алваро Одриозила због останка Сантијага Соларија.

Фудбал 13.11.2018 | 14:00
Најбоље што је могло да им се деси!
Можда је тако најбоље за све. Уосталом, претходни пут посрећило се Реалу кад је тренера „извукао“ из сопствених ресурса, а не са стране (Зинедин Зидан заменио Рафаела Бенитеза), а извештаји из Мадрида указују да је краљевски клуб решио да верног војника, који је спречио ширење кризе, постави за главнокомандујућег, па ће Сантијаго Солари дефинитивно водити првака Европе.

Званичници Реала су послали у Фудбалски савез Шпаније документ којим потврђују да је Аргентинац њихов шеф струке за стално. На тај начин испоштован је протокол, односно обавеза да после два кола – што је максимум да у Примери неко седи на клупу са статусом „вршилац дужности“ – пронађу новог тренера. Очекује се да током дана председник Флорентино Перез лично или Мадриђани као клуб у форми званичног саопштења потврде сазнања, међутим, све указује да је Солари успешно прошао тест после сменеЂулена Лопетегија и да је добио поверење челника да води екипу до краја такмичарске године. А ако све буде у реду, постоји могућност да у међувремену продужи сарадњу до јуна 2021.

Поготово што му сама екипа верује.

„До смрти ћемо бити верни Сантијагу Соларију. Вратио нам је самопоуздање, а посебно је значајно што смо пред паузу славили у Вигу. Наравно да желимо да настави посао. Не одлучујемо ми о томе, али му верујемо“, поручио је после тријумфа над Селтом десни бек Алваро Одриозола.

На овај начин Реал је добио човека коме и верују и публика и играчи. Свлачионица је за њега по више основа. Ем је вратио тим на победничку стазу, ем појединци осећају да је боље радити под његовом, него, на пример, под палицом аутократе какав је Антонио Конте чији ангажман су капитен Серхио Рамос и старији фудбалери „избушили“, предочивши председнику Перезу да нису за Италијана. Ем се вратила ефикасност, пошто је, после дебакла у Класику, на четири утакмице Реал дао 15 голова! Редом, четири Мелији у Купу краља, два Ваљадолиду у првенству, пет Плзењу у Лиги шампиона и још четири на Балаидосу. На тај начин јеСантијаго Солари постао први тренер краљевског клуба после девет година и Мануела Пелегринија који је добио почетне четири такмичарске утакмице. Довољно да му буде скинут предзнак „в.д.“ и да постане тренер за стално.

Једино што нервира Соларија су повреде његових играча задобијене у Вигу. Бразилац Каземиро ће морати да паузира три седмице, а дефанзивац Наћо Фернандез чак два месеца. Но, осмех се поново вратио на „Сантјаго Бернабеу“, па је у таквој атмосфери лакше и радити и опорављати се...

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар