Najbolje što je moglo da im se desi!

Real rešio pitanje trenera do kraja sezone! „I do smrti“, ushićen je Alvaro Odriozila zbog ostanka Santijaga Solarija.

Fudbal 13.11.2018 | 14:00
Najbolje što je moglo da im se desi!
Možda je tako najbolje za sve. Uostalom, prethodni put posrećilo se Realu kad je trenera „izvukao“ iz sopstvenih resursa, a ne sa strane (Zinedin Zidan zamenio Rafaela Beniteza), a izveštaji iz Madrida ukazuju da je kraljevski klub rešio da vernog vojnika, koji je sprečio širenje krize, postavi za glavnokomandujućeg, pa će Santijago Solari definitivno voditi prvaka Evrope.

Zvaničnici Reala su poslali u Fudbalski savez Španije dokument kojim potvrđuju da je Argentinac njihov šef struke za stalno. Na taj način ispoštovan je protokol, odnosno obaveza da posle dva kola – što je maksimum da u Primeri neko sedi na klupu sa statusom „vršilac dužnosti“ – pronađu novog trenera. Očekuje se da tokom dana predsednik Florentino Perez lično ili Madriđani kao klub u formi zvaničnog saopštenja potvrde saznanja, međutim, sve ukazuje da je Solari uspešno prošao test posle smeneĐulena Lopetegija i da je dobio poverenje čelnika da vodi ekipu do kraja takmičarske godine. A ako sve bude u redu, postoji mogućnost da u međuvremenu produži saradnju do juna 2021.

Pogotovo što mu sama ekipa veruje.

„Do smrti ćemo biti verni Santijagu Solariju. Vratio nam je samopouzdanje, a posebno je značajno što smo pred pauzu slavili u Vigu. Naravno da želimo da nastavi posao. Ne odlučujemo mi o tome, ali mu verujemo“, poručio je posle trijumfa nad Seltom desni bek Alvaro Odriozola.

Na ovaj način Real je dobio čoveka kome i veruju i publika i igrači. Svlačionica je za njega po više osnova. Em je vratio tim na pobedničku stazu, em pojedinci osećaju da je bolje raditi pod njegovom, nego, na primer, pod palicom autokrate kakav je Antonio Konte čiji angažman su kapiten Serhio Ramos i stariji fudbaleri „izbušili“, predočivši predsedniku Perezu da nisu za Italijana. Em se vratila efikasnost, pošto je, posle debakla u Klasiku, na četiri utakmice Real dao 15 golova! Redom, četiri Meliji u Kupu kralja, dva Valjadolidu u prvenstvu, pet Plzenju u Ligi šampiona i još četiri na Balaidosu. Na taj način jeSantijago Solari postao prvi trener kraljevskog kluba posle devet godina i Manuela Pelegrinija koji je dobio početne četiri takmičarske utakmice. Dovoljno da mu bude skinut predznak „v.d.“ i da postane trener za stalno.

Jedino što nervira Solarija su povrede njegovih igrača zadobijene u Vigu. Brazilac Kazemiro će morati da pauzira tri sedmice, a defanzivac Naćo Fernandez čak dva meseca. No, osmeh se ponovo vratio na „Santjago Bernabeu“, pa je u takvoj atmosferi lakše i raditi i oporavljati se...

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar