Ђоровић: Да постанемо европски прваци!

Селектор "орлића" верује у квалитет својих изабраника и заједништво у националном тиму.

Фудбал 13.11.2018 | 11:00
Ђоровић: Да постанемо европски прваци!
Млада репрезентација Србије пласирала се на Европско првенство као победник квалификационе групе 7, у којој је забележила осам победа и два ремија.

Остало је да се кроз мечеве баража Грчка - Аустрија и Пољска - Португал искристалишу последња два учесника, а онда ће 23. новембра бити обављен жреб за шампионат у Италији и Сан Марину, јуна наредне године.

Нема дилеме да ће У-21 ЕУРО окупити континентални "крем", пошто су поред домаћина Италије ту и остале традиционалне велесиле, попут Шпаније, Француске, Немачке и Енглеске, па Хрватска, Белгија, Данска...

Ипак, селектор "орлића" Горан Ђоровић у разговору за "Вечерње новости" каже да и Србију са разлогом убрајају у ред фаворита.

"Нисмо играли, радили и побеђивали годину дана, да бисмо на ЕП отишли без амбиција. Идемо да покушамо да постанемо европски прваци! Овим не желим да оптеретим играче, али они својим квалитетом, педигреом и посвећеношћу имају кредибилитет за јуриш на титулу. Па нека терен покаже ко је најбољи", рекао је Ђоровић.

Његови изабраници ће прве тестове пред наступ на великом такмичењу имати ове недеље у Подгорици, где ће одиграти пријатељске мечеве са Црном Гором и Македонијом.

Европско првенство играће се у три групе са по четири селекције. За победнике и најбољу другопласирану екипу резервисана су места у полуфиналу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар