Đorović: Da postanemo evropski prvaci!

Selektor "orlića" veruje u kvalitet svojih izabranika i zajedništvo u nacionalnom timu.

Fudbal 13.11.2018 | 11:00
Đorović: Da postanemo evropski prvaci!
Mlada reprezentacija Srbije plasirala se na Evropsko prvenstvo kao pobednik kvalifikacione grupe 7, u kojoj je zabeležila osam pobeda i dva remija.

Ostalo je da se kroz mečeve baraža Grčka - Austrija i Poljska - Portugal iskristališu poslednja dva učesnika, a onda će 23. novembra biti obavljen žreb za šampionat u Italiji i San Marinu, juna naredne godine.

Nema dileme da će U-21 EURO okupiti kontinentalni "krem", pošto su pored domaćina Italije tu i ostale tradicionalne velesile, poput Španije, Francuske, Nemačke i Engleske, pa Hrvatska, Belgija, Danska...

Ipak, selektor "orlića" Goran Đorović u razgovoru za "Večernje novosti" kaže da i Srbiju sa razlogom ubrajaju u red favorita.

"Nismo igrali, radili i pobeđivali godinu dana, da bismo na EP otišli bez ambicija. Idemo da pokušamo da postanemo evropski prvaci! Ovim ne želim da opteretim igrače, ali oni svojim kvalitetom, pedigreom i posvećenošću imaju kredibilitet za juriš na titulu. Pa neka teren pokaže ko je najbolji", rekao je Đorović.

Njegovi izabranici će prve testove pred nastup na velikom takmičenju imati ove nedelje u Podgorici, gde će odigrati prijateljske mečeve sa Crnom Gorom i Makedonijom.

Evropsko prvenstvo igraće se u tri grupe sa po četiri selekcije. Za pobednike i najbolju drugoplasiranu ekipu rezervisana su mesta u polufinalu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar