Гдје је граница између задиркивања и понижавања?!

Гвардиола викао на Стерлинга, Ширер брани и каже: Сами су то дозволили! Истина, Жозе Мурињо би требало да обрати пажњу на друге детаље. . .

Фудбал 12.11.2018 | 19:15
Гдје је граница између задиркивања и понижавања?!
Навијачи су вероватно уживали, али Пеп Гвардиола је превелики фудбалски господин да би се наслађивао туђом муком. Па нек је и омражени градски комшија. И зато неуобичајена сцена после победе Манчестер Ситија над Манчестер јунајтедом у недељном дербију кола. Уместо да слави, Рахим Стерлинг слуша Гвардиолинеживотне лекције.

Вратимо се само који минут раније да пронађемо узрок пре но што кренемо да се бавимо последицом. Рахим Стерлинг, Фил Фоден и Лерој Сане играју “у кругу” прво са четворицом, па петорицом, на крају и шесторицом збуњених Јунајтедових фудбалера. Целих 27 секунди траје све то. У међувремену Стерлингстиже и да “растегне ногице” пребацујући их преко лопте. Со на живу рану навијача црвеног клуба из Манчестера. Агонија је трајала док Маруан Фелаини није пришао и оборио Стерлинга. Одмах је пришао Хуан Мата и прстом показао Стерлинг да такво понашање није лепо и да треба бити велик и у победи.

Гвардиола је, слути по фотографијама, био много јаснији. Зграбио је Стерлинга у наручје и строго му приговарао све док Рахим није изгледао као да ће сваког тренутка да заплаче. Тек онда га је Гвардилоапустио.

“Ти покрети ногама… То смо могли да избегнемо. Али он је млад дечко и научиће”, рекао је на Гвардиолана конференцији за новинаре после меча.

Судећи по снимку, Стерлинг је схватио шта му шеф прича. Али како је то лепо приметио легендарни Алан Ширер, градски ривали и постоје да би се провоцирали, а ако би Мурињо требало да брине око нечега онда то свакако није Стерлингово кућно васпитање, већ лакоћа са којом је Сити добио овај меч. Па ако ћемо да цепидлачимо и то како су три млада играча оволико дуго држала лопту поред бројнијих чувара из Јунајтеда. "Оле" се чуло са трибина са сваким новим пасом. Није се то Јунајтеду дешавало много пута у историји.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар