Gdje je granica između zadirkivanja i ponižavanja?!

Gvardiola vikao na Sterlinga, Širer brani i kaže: Sami su to dozvolili! Istina, Žoze Murinjo bi trebalo da obrati pažnju na druge detalje. . .

Fudbal 12.11.2018 | 19:15
Gdje je granica između zadirkivanja i ponižavanja?!
Navijači su verovatno uživali, ali Pep Gvardiola je preveliki fudbalski gospodin da bi se naslađivao tuđom mukom. Pa nek je i omraženi gradski komšija. I zato neuobičajena scena posle pobede Mančester Sitija nad Mančester junajtedom u nedeljnom derbiju kola. Umesto da slavi, Rahim Sterling sluša Gvardiolineživotne lekcije.

Vratimo se samo koji minut ranije da pronađemo uzrok pre no što krenemo da se bavimo posledicom. Rahim Sterling, Fil Foden i Leroj Sane igraju “u krugu” prvo sa četvoricom, pa petoricom, na kraju i šestoricom zbunjenih Junajtedovih fudbalera. Celih 27 sekundi traje sve to. U međuvremenu Sterlingstiže i da “rastegne nogice” prebacujući ih preko lopte. So na živu ranu navijača crvenog kluba iz Mančestera. Agonija je trajala dok Maruan Felaini nije prišao i oborio Sterlinga. Odmah je prišao Huan Mata i prstom pokazao Sterling da takvo ponašanje nije lepo i da treba biti velik i u pobedi.

Gvardiola je, sluti po fotografijama, bio mnogo jasniji. Zgrabio je Sterlinga u naručje i strogo mu prigovarao sve dok Rahim nije izgledao kao da će svakog trenutka da zaplače. Tek onda ga je Gvardiloapustio.

“Ti pokreti nogama… To smo mogli da izbegnemo. Ali on je mlad dečko i naučiće”, rekao je na Gvardiolana konferenciji za novinare posle meča.

Sudeći po snimku, Sterling je shvatio šta mu šef priča. Ali kako je to lepo primetio legendarni Alan Širer, gradski rivali i postoje da bi se provocirali, a ako bi Murinjo trebalo da brine oko nečega onda to svakako nije Sterlingovo kućno vaspitanje, već lakoća sa kojom je Siti dobio ovaj meč. Pa ako ćemo da cepidlačimo i to kako su tri mlada igrača ovoliko dugo držala loptu pored brojnijih čuvara iz Junajteda. "Ole" se čulo sa tribina sa svakim novim pasom. Nije se to Junajtedu dešavalo mnogo puta u istoriji.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar