Драган Ђурић о Захавију, Марковићу, Пантићу...

Не интересује ме шта је после радио! О Маркецу: Најбољи трансфер! О Пантићу: Не сећам се. . . ! „И никад га не бих вратио“, каже бивши председник Партизана појашњавајући однос са израелским менаџером.

Фудбал 12.11.2018 | 23:10
Драган Ђурић о Захавију, Марковићу, Пантићу...
Сазнања Фоотбалл Леакса, презентована у немачком Шпиглу, да је израелски менаџер Пини Захавиприсвојио безмало 12.000.000 евра на трансферима Лазара Марковића из Партизана у Бенфику и касније из лисабонског клуба у Ливерпул, изазвала су велику пажњу у српској јавности, без обзира на чињеницу да су послови закључени пре шест, односно четири године.

О токовима новца могли сте да читате у одвојеном тексту, а два дана после објаве угледног немачког часописа јавио се за реч Драган Ђурић, некадшањи председник црно-белих у време кад је бивши репрезентативац Србије продат агенцији „Леистон Холдингс“ за 7.000.000 евра. Тај новац јесте припао клубу из Хумске, а приде је Лазар остао да игра још једну сезону на позајмици пре него што је реализован трансфер у Бенфику.

Отуда...

„Најбољи трансфер у историји Партизана! У Лазара, малтене, нисмо уложили ни динар, а продали смо га за 7.000.000 евра. Сјајан момак и фудбалер, не разумем зашто не игра у великом клубу. Можда би за њега било најбоље да се, бар на кратко, врати у Партизан. Знате ли шта је он за ову лигу? Седмица на лотоу“, узвикује Драган Ђурић у изјави Спортском журналу.

Но, не држи се теме. Новинар је принуђен да га враћа на суштину. Дакле, „Леистон Холдингс“ је, бар тако истиче Шпигл, „прао“ новац на Марковићевим потписима.

„Шта је та агенција после радила, то не ме интересује“, уверава Ђурић, истичући да у комуникацији са заступницима, Пинијем Захавијем и Николом Дамјанцем, није имао проблема. „Крајње коректно смо сарађивали. Изузетно квалитетни трансфери. Партизан је профитирао. Шта је Пини после радио, стварно ме не интересује“.

А подсетимо да је Бенфика платила агенцији Пинија Захавија 6.250.000 евра за половину права на Марковићев уговор, односно да је после продаје Ливерпулу за 25.000.000 евра половина тог новца (12.500.000) завршила на рачунима фирми такозваног пореског раја, што значи да је на почетни улог од 7.000.000 евра – колико је припало Партизану – изралески агент преко својих фирми и сарадника приходовао 18.750.000 евра, што представља чисту добит од 11.750.000 евра.

Само на Марковићу. С тим да он није једини који се помиње у документима Фоотбалл Леакса, одакле вири и трансфер Данила Пантића, пошто је Партизан, уверава Шпигл, 29. марта 2012. – у време кад је Драган Ђурић био на челу клуба – продао половину права на његов уговор по цени од 1.700.000 евра.

„Е, ту се барата погрешним чињеницима. Не сећам се, уопште, тог трансфера. У то време нисам ни био у Партизану. Пантић је отишао у доба актуелне управе“, истиче за Журнал Ђурић, што с једне стране јесте тачно (Пантић напустио клуб лета 2015. у тренутку кад су садашњи руководиоци били у Хумској), али с друге, дил је склопљен док за време његовог мандата. „Покушавао сам на све начине да са Пантићем продужим уговор. Отац није хтео, био је некоректан. Знате ли кад бих га ја вратио у Партизан? Никад“.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар