Dragan Đurić o Zahaviju, Markoviću, Pantiću...

Ne interesuje me šta je posle radio! O Markecu: Najbolji transfer! O Pantiću: Ne sećam se. . . ! „I nikad ga ne bih vratio“, kaže bivši predsednik Partizana pojašnjavajući odnos sa izraelskim menadžerom.

Fudbal 12.11.2018 | 23:10
Dragan Đurić o Zahaviju, Markoviću, Pantiću...
Saznanja Football Leaksa, prezentovana u nemačkom Špiglu, da je izraelski menadžer Pini Zahaviprisvojio bezmalo 12.000.000 evra na transferima Lazara Markovića iz Partizana u Benfiku i kasnije iz lisabonskog kluba u Liverpul, izazvala su veliku pažnju u srpskoj javnosti, bez obzira na činjenicu da su poslovi zaključeni pre šest, odnosno četiri godine.

O tokovima novca mogli ste da čitate u odvojenom tekstu, a dva dana posle objave uglednog nemačkog časopisa javio se za reč Dragan Đurić, nekadšanji predsednik crno-belih u vreme kad je bivši reprezentativac Srbije prodat agenciji „Leiston Holdings“ za 7.000.000 evra. Taj novac jeste pripao klubu iz Humske, a pride je Lazar ostao da igra još jednu sezonu na pozajmici pre nego što je realizovan transfer u Benfiku.

Otuda...

„Najbolji transfer u istoriji Partizana! U Lazara, maltene, nismo uložili ni dinar, a prodali smo ga za 7.000.000 evra. Sjajan momak i fudbaler, ne razumem zašto ne igra u velikom klubu. Možda bi za njega bilo najbolje da se, bar na kratko, vrati u Partizan. Znate li šta je on za ovu ligu? Sedmica na lotou“, uzvikuje Dragan Đurić u izjavi Sportskom žurnalu.

No, ne drži se teme. Novinar je prinuđen da ga vraća na suštinu. Dakle, „Leiston Holdings“ je, bar tako ističe Špigl, „prao“ novac na Markovićevim potpisima.

„Šta je ta agencija posle radila, to ne me interesuje“, uverava Đurić, ističući da u komunikaciji sa zastupnicima, Pinijem Zahavijem i Nikolom Damjancem, nije imao problema. „Krajnje korektno smo sarađivali. Izuzetno kvalitetni transferi. Partizan je profitirao. Šta je Pini posle radio, stvarno me ne interesuje“.

A podsetimo da je Benfika platila agenciji Pinija Zahavija 6.250.000 evra za polovinu prava na Markovićev ugovor, odnosno da je posle prodaje Liverpulu za 25.000.000 evra polovina tog novca (12.500.000) završila na računima firmi takozvanog poreskog raja, što znači da je na početni ulog od 7.000.000 evra – koliko je pripalo Partizanu – izraleski agent preko svojih firmi i saradnika prihodovao 18.750.000 evra, što predstavlja čistu dobit od 11.750.000 evra.

Samo na Markoviću. S tim da on nije jedini koji se pominje u dokumentima Football Leaksa, odakle viri i transfer Danila Pantića, pošto je Partizan, uverava Špigl, 29. marta 2012. – u vreme kad je Dragan Đurić bio na čelu kluba – prodao polovinu prava na njegov ugovor po ceni od 1.700.000 evra.

„E, tu se barata pogrešnim činjenicima. Ne sećam se, uopšte, tog transfera. U to vreme nisam ni bio u Partizanu. Pantić je otišao u doba aktuelne uprave“, ističe za Žurnal Đurić, što s jedne strane jeste tačno (Pantić napustio klub leta 2015. u trenutku kad su sadašnji rukovodioci bili u Humskoj), ali s druge, dil je sklopljen dok za vreme njegovog mandata. „Pokušavao sam na sve načine da sa Pantićem produžim ugovor. Otac nije hteo, bio je nekorektan. Znate li kad bih ga ja vratio u Partizan? Nikad“.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star sport

Komentari / 0

Ostavite komentar