Савршен гол - 44 додавања и акција од два минута!

Манчестер сити још једном је показао класу и тријумфом у градском дербију потврдио да је и ове сезоне најозбиљнији кандидат за титулу у Премијер лиги.

Фудбал 12.11.2018 | 13:15
Савршен гол - 44 додавања и акција од два минута!
Сити је на "Етихаду" савладао градског ривала Јунајтед са 3:1 у утакмици у којој резултат не осликава довољно доминацију "Грађана".

Изабраници Пепа Гвардиоле били су много бољи ривал, а ко зна који пут су фудбалску јавност одушевили у 86. минуту, када је тријумф оверио Илкај Гиндоан.

Немачки везиста је поготком крунисао невероватну акцију свог тима у којој је размењено чак 44 додавања и која је трајала нестварних минут и 55 секунди, односно 2,13% читаве утакмице. 

Готово да нема играча који није дотакао лопту у нападу, укључујући и голмана Едерсона, да би она на крају стигла на десни бок одакле је идеалан центаршут упутио Бернардо Силва. Португалац је погодио усамљеног Гиндоана, њега је несхватљиво оставио наш Немања Матић, па му није било тешко да трећи пут затресе мрежу Давида Де Хее. 

"Поента великог броја додавања јесте да се помери противник. Ако се само додајете, то нема никаквог смисла", рекао је Гвардиола после утакмице.

Алан Ширер, један од најбољих нападача у историји Премијер лиге, није крио одушевљењем.

"Било је невероватно, потпуно величанствено. Сити је био пун самопоуздања и сви су знали који им је план био у том тренутку – знали су да треба да чувају лопту и контролишу игру, а потом да покушају да натерају Јунајтед да их нападне. Играчи Јунајтеда нису желели да их притискају, играли су без срца, а када то чините против Ситија, они ће вас казнити. Ако њиховим момцима дате време на лопти, време да је привате, окрену се, подигну главу и пошаљу пас где желе, они ће урадити управо оно што су против Јунајтеда", искрен је био Ширер.

Ако нешто може да буде добро за "Црвене ђаволе" то је да градски ривал није успео да обори њихов рекорд код гола Хуана Мате против Саутемптона из 2015, када су одиграли укупно 45 међусобних пасова.

Ипак, Гвардиолини момци су у Лига купу прошле сезоне били још импресивнији јер су разменили укупно 52 додавања, пре него што су затресли мрежу Вест Бромич Албиона.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар