Savršen gol - 44 dodavanja i akcija od dva minuta!

Mančester siti još jednom je pokazao klasu i trijumfom u gradskom derbiju potvrdio da je i ove sezone najozbiljniji kandidat za titulu u Premijer ligi.

Fudbal 12.11.2018 | 13:15
Savršen gol - 44 dodavanja i akcija od dva minuta!
Siti je na "Etihadu" savladao gradskog rivala Junajted sa 3:1 u utakmici u kojoj rezultat ne oslikava dovoljno dominaciju "Građana".

Izabranici Pepa Gvardiole bili su mnogo bolji rival, a ko zna koji put su fudbalsku javnost oduševili u 86. minutu, kada je trijumf overio Ilkaj Gindoan.

Nemački vezista je pogotkom krunisao neverovatnu akciju svog tima u kojoj je razmenjeno čak 44 dodavanja i koja je trajala nestvarnih minut i 55 sekundi, odnosno 2,13% čitave utakmice. 

Gotovo da nema igrača koji nije dotakao loptu u napadu, uključujući i golmana Edersona, da bi ona na kraju stigla na desni bok odakle je idealan centaršut uputio Bernardo Silva. Portugalac je pogodio usamljenog Gindoana, njega je neshvatljivo ostavio naš Nemanja Matić, pa mu nije bilo teško da treći put zatrese mrežu Davida De Hee. 

"Poenta velikog broja dodavanja jeste da se pomeri protivnik. Ako se samo dodajete, to nema nikakvog smisla", rekao je Gvardiola posle utakmice.

Alan Širer, jedan od najboljih napadača u istoriji Premijer lige, nije krio oduševljenjem.

"Bilo je neverovatno, potpuno veličanstveno. Siti je bio pun samopouzdanja i svi su znali koji im je plan bio u tom trenutku – znali su da treba da čuvaju loptu i kontrolišu igru, a potom da pokušaju da nateraju Junajted da ih napadne. Igrači Junajteda nisu želeli da ih pritiskaju, igrali su bez srca, a kada to činite protiv Sitija, oni će vas kazniti. Ako njihovim momcima date vreme na lopti, vreme da je private, okrenu se, podignu glavu i pošalju pas gde žele, oni će uraditi upravo ono što su protiv Junajteda", iskren je bio Širer.

Ako nešto može da bude dobro za "Crvene đavole" to je da gradski rival nije uspeo da obori njihov rekord kod gola Huana Mate protiv Sautemptona iz 2015, kada su odigrali ukupno 45 međusobnih pasova.

Ipak, Gvardiolini momci su u Liga kupu prošle sezone bili još impresivniji jer su razmenili ukupno 52 dodavanja, pre nego što su zatresli mrežu Vest Bromič Albiona.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar