ФРА: Хет-трик Каванија, Монако не мрда са дна!

Анријев Монако тоне све дубље, хет-трик Каванија за победу ПСЖ-а! Фудбалери Пари Сен Жермена победили су Монако са 4:0 у 13. колу Лиге 1.  Прошло је месец дана откако је тим из Кнежевине сменио Леонарда Жардима, али за сада нема ни резултатског, ни помака у игри. . .  Кавани и компанија унаказили Монакову болницу! Иживљавање Светаца на гостовању у Монте Карлу - 0:4!

Фудбал 12.11.2018 | 10:15
ФРА: Хет-трик Каванија, Монако не мрда са дна!
Изабраници Томаса Тухела одиграли су одличан меч у "Кнежевини" и веома лако су дошли до сва три бода и 13. победе у исто толико мечева у домаћем шампионату.

Тијери Анри, који с клупе води Монако, не успева да пронађе праву формулу и његова екипа претрпела је осми пораз у Лиги 1.

Монако игра очајно, а тим није успела да пробуди ни смена тренера, пошто Анри није од почетка сезоне на челу "Кнежева". 

Утакмицу обележио је Единсон Кавани који је постигао хет-трик. Уругвајац је био стрелац у четвртом, једанаестом и 54. минуту, док је коначних 4:0 у 63. поставио Нејмар са беле тачке. 

Борба за титулу у Француској већ је у новембру готова јер ПСЖ има 13 победа, гола разлику 45:7 и тринаест бодова више од другопласираног Лила. 

Раније у току дана Бордо и Каен су одиграли без голова, Рен и Нант су такође поделили бодове (1:1), док је Марсеј савладао Дижон са 2:0, а репрезентативац Србије Немања Радоњић није био ни на клупи домаћег састава.

Нема више никакве сумње да ће се Пари сен Жермен прошетати до титуле пошто је уписао и 13. победу из исто толико утакмица, али видећемо колико ће им у Лиги шампиона засметати то што у домаћем шампионату нема никакву конкуренцију.

До скоро је то био њихов вечерашњи ривал Монако, али шампион Француске од пре две сезоне се "распада" - чак и након промене на месту шефа стручног штаба.

МОНАКО - ПАРИ СЕН ЖЕРМЕН 0:4 (0:3)

Прошло је месец дана откако је португалски тренер Леонардо Жардим отишао са кормила клуба из Кнежевине, међутим његов наследник и почетник у овом послу Тјери Анри још увек није успео да "тргне" екипу која је у психолошкој блокади, док је још десетак играча ван строја због повреда...

Међутим и да су наступили у најјачем саставу тешко да би зауставили захуктали ПСЖ који их је "рутинирао" у мешовитом саставу, уз нове егзибиције Томаса Тухела.

Поново је шансу дао младима Дијабију (две асистенције) и Нкункуу који су давали ширину свом тиму (3-4-3), док је на позицији централног везисте уз још само Рабиоа заиграо и Дракслер.

Прва "виолина" меча био је Единсон Кавани с три поготка, прва два већ до 11. минута, да би се из пенала у стрелце уписао и То је био његов десети гол у Лиги 1 ове сезоне, а од њега су више дали само Емилијано Сала из Нанта и саиграч Килијан Мбапе - по 11.

ПСЖ остаје суверени лидер првенства с 39 бодова, док Монако остаје претпоследњи са 7.

Од доласка Тјерија Анрија освојили су само по бод у првенству (1:1 Дижон) и Лиги шампиона (1:1 Клуб Бриж), док су поражени од Стразбура, Ремса, Клуб Брижа и Пари сен Жермена укупном гол-разликом од чак 11:1.

Криза Монака је толико озбиљна да више није смешна. Не назире се крај проблемима за Тијерија Анријакоји је вечерас опет био приморан да изведе подмлађени тим услед великог броја повређених играча. И забележи нови пораз, убедљив од 4:0. 

Самим тим и простор за некакав отпор био им је знатно сужен, што је Свецима и Единсону Каванију послужило као тренинг за релаксирајући одлазак на репрезентативну паузу. Држао је Уругвајац вечерас у Монте Карлу показну вежбу из реализације, а у сва три случаја у којима је погађао мрежу Кнежева (4'), (11'), (54') и дошао до хет-трика није му било тешко да само ћушне лопту у мрежу.

Тачку на утакмицу ставио је скупоцени Бразилац Нејмар са беле тачке у 63. али треба истаћи да некада славни Монако опхрван кадровским проблемима није успео ниједном да запрети Алфонсу Ареоли на голу Светаца.

Невоље за Анријев тим само су се продубиле у 21. минуту када је Ђорди Мбула постао чак 16. фудбалер првог тима Кнежева који је повређен.

ПСЖ после 13. узастопне победе остаје убедљиво на челу Лиге 1, док је дно табеле резервисано за Монако који заостаје четири бода за позицијом која води у бараж за опстанак. Тешки дани за Кнежеве, Лига 2 их опасно привлачи...

ЛИГА 1 - 13. коло

Петак
Лил - Стразбур 0:0 

Субота
Генган - Лион 2:4 (1:0)
/Тирам 21, 77пен - Уар 62, Депај 67, 73, Корне 84/ 

Анже - Монпеље 1:0 (0:0)
/Томас 69/

Ним - Ница 0:1 (0:0)
/Атал 61/

Сент Етјен - Ремс 2:0 (2:0)
/Дебуши 1, Казри 39/

Тулуз - Амијен 0:1 (0:1)
/Блин 28/

Недеља
Бордо - Каен 0:0

Марсељ - Дижон 2:0 (1:0)
/Окампос 45+2, Рами 84/

Рен - Нант 1:1 (1:1)
/Јохансон 8 - Сала 16/

Монако - Пари Сен Жермен 0:4 (0:2)
/Кавани 4, 11, 54, Нејмар 63. пенал/

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар