FRA: Het-trik Kavanija, Monako ne mrda sa dna!

Anrijev Monako tone sve dublje, het-trik Kavanija za pobedu PSŽ-a! Fudbaleri Pari Sen Žermena pobedili su Monako sa 4:0 u 13. kolu Lige 1.  Prošlo je mesec dana otkako je tim iz Kneževine smenio Leonarda Žardima, ali za sada nema ni rezultatskog, ni pomaka u igri. . .  Kavani i kompanija unakazili Monakovu bolnicu! Iživljavanje Svetaca na gostovanju u Monte Karlu - 0:4!

Fudbal 12.11.2018 | 10:15
FRA: Het-trik Kavanija, Monako ne mrda sa dna!
Izabranici Tomasa Tuhela odigrali su odličan meč u "Kneževini" i veoma lako su došli do sva tri boda i 13. pobede u isto toliko mečeva u domaćem šampionatu.

Tijeri Anri, koji s klupe vodi Monako, ne uspeva da pronađe pravu formulu i njegova ekipa pretrpela je osmi poraz u Ligi 1.

Monako igra očajno, a tim nije uspela da probudi ni smena trenera, pošto Anri nije od početka sezone na čelu "Kneževa". 

Utakmicu obeležio je Edinson Kavani koji je postigao het-trik. Urugvajac je bio strelac u četvrtom, jedanaestom i 54. minutu, dok je konačnih 4:0 u 63. postavio Nejmar sa bele tačke. 

Borba za titulu u Francuskoj već je u novembru gotova jer PSŽ ima 13 pobeda, gola razliku 45:7 i trinaest bodova više od drugoplasiranog Lila. 

Ranije u toku dana Bordo i Kaen su odigrali bez golova, Ren i Nant su takođe podelili bodove (1:1), dok je Marsej savladao Dižon sa 2:0, a reprezentativac Srbije Nemanja Radonjić nije bio ni na klupi domaćeg sastava.

Nema više nikakve sumnje da će se Pari sen Žermen prošetati do titule pošto je upisao i 13. pobedu iz isto toliko utakmica, ali videćemo koliko će im u Ligi šampiona zasmetati to što u domaćem šampionatu nema nikakvu konkurenciju.

Do skoro je to bio njihov večerašnji rival Monako, ali šampion Francuske od pre dve sezone se "raspada" - čak i nakon promene na mestu šefa stručnog štaba.

MONAKO - PARI SEN ŽERMEN 0:4 (0:3)

Prošlo je mesec dana otkako je portugalski trener Leonardo Žardim otišao sa kormila kluba iz Kneževine, međutim njegov naslednik i početnik u ovom poslu Tjeri Anri još uvek nije uspeo da "trgne" ekipu koja je u psihološkoj blokadi, dok je još desetak igrača van stroja zbog povreda...

Međutim i da su nastupili u najjačem sastavu teško da bi zaustavili zahuktali PSŽ koji ih je "rutinirao" u mešovitom sastavu, uz nove egzibicije Tomasa Tuhela.

Ponovo je šansu dao mladima Dijabiju (dve asistencije) i Nkunkuu koji su davali širinu svom timu (3-4-3), dok je na poziciji centralnog veziste uz još samo Rabioa zaigrao i Draksler.

Prva "violina" meča bio je Edinson Kavani s tri pogotka, prva dva već do 11. minuta, da bi se iz penala u strelce upisao i To je bio njegov deseti gol u Ligi 1 ove sezone, a od njega su više dali samo Emilijano Sala iz Nanta i saigrač Kilijan Mbape - po 11.

PSŽ ostaje suvereni lider prvenstva s 39 bodova, dok Monako ostaje pretposlednji sa 7.

Od dolaska Tjerija Anrija osvojili su samo po bod u prvenstvu (1:1 Dižon) i Ligi šampiona (1:1 Klub Briž), dok su poraženi od Strazbura, Remsa, Klub Briža i Pari sen Žermena ukupnom gol-razlikom od čak 11:1.

Kriza Monaka je toliko ozbiljna da više nije smešna. Ne nazire se kraj problemima za Tijerija Anrijakoji je večeras opet bio primoran da izvede podmlađeni tim usled velikog broja povređenih igrača. I zabeleži novi poraz, ubedljiv od 4:0. 

Samim tim i prostor za nekakav otpor bio im je znatno sužen, što je Svecima i Edinsonu Kavaniju poslužilo kao trening za relaksirajući odlazak na reprezentativnu pauzu. Držao je Urugvajac večeras u Monte Karlu pokaznu vežbu iz realizacije, a u sva tri slučaja u kojima je pogađao mrežu Kneževa (4'), (11'), (54') i došao do het-trika nije mu bilo teško da samo ćušne loptu u mrežu.

Tačku na utakmicu stavio je skupoceni Brazilac Nejmar sa bele tačke u 63. ali treba istaći da nekada slavni Monako ophrvan kadrovskim problemima nije uspeo nijednom da zapreti Alfonsu Areoli na golu Svetaca.

Nevolje za Anrijev tim samo su se produbile u 21. minutu kada je Đordi Mbula postao čak 16. fudbaler prvog tima Kneževa koji je povređen.

PSŽ posle 13. uzastopne pobede ostaje ubedljivo na čelu Lige 1, dok je dno tabele rezervisano za Monako koji zaostaje četiri boda za pozicijom koja vodi u baraž za opstanak. Teški dani za Kneževe, Liga 2 ih opasno privlači...

LIGA 1 - 13. kolo

Petak
Lil - Strazbur 0:0 

Subota
Gengan - Lion 2:4 (1:0)
/Tiram 21, 77pen - Uar 62, Depaj 67, 73, Korne 84/ 

Anže - Monpelje 1:0 (0:0)
/Tomas 69/

Nim - Nica 0:1 (0:0)
/Atal 61/

Sent Etjen - Rems 2:0 (2:0)
/Debuši 1, Kazri 39/

Tuluz - Amijen 0:1 (0:1)
/Blin 28/

Nedelja
Bordo - Kaen 0:0

Marselj - Dižon 2:0 (1:0)
/Okampos 45+2, Rami 84/

Ren - Nant 1:1 (1:1)
/Johanson 8 - Sala 16/

Monako - Pari Sen Žermen 0:4 (0:2)
/Kavani 4, 11, 54, Nejmar 63. penal/

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar